Foto: AP/Scanpix/LETA

Digitālajā medijā MVP pagājušajā nedēļā noritēja "Dzelteno pastnieku" nemirstīgā gabala cienīga milžu cīņa – hokejs ar savu pasaules čempionāta jaudu, pret basketbolu, kas aizvadīja izšķirošās spēles Eirolīgā, NBA un olimpiskajā kvalifikācijā. Kamēr uzvarētājs tā īsti arvien nav noskaidrots, īsa cīņas reportāža tiem, kas nule kā pieslēgušies – raundu pēc raunda.

Dončičs ar bumbu, Porziņģis stūrī – 'Mavericks' realitāte izslēgšanas spēlēs

Foto: AP/Scanpix/LETA

Tiem, kas regulārāk ziedo nakstmieru, lai tiešraidē pavērotu Dalasas "Mavericks" spēles, nav noslēpums, ka sapnis par izcilo Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa duetu piepildījumu dzīvē nav sasniedzis, un nu jau diezgan skaidrs – arī optimisms, ka tas notiks "nupat, nupat", vai vismaz "ar laiku", drīzāk ir vēlmju domāšana un fikcija. Izslēgšanas spēļu sērijā pret vienu no titula favorītēm Losandželosas "Clippers" Teksasas komanda nule kā zaudēja divās mājas spēlēs pēc kārtas, un viss liecina, ka arī šī nebūs NBA sezona, kas Dalasā noslēgsies ar smaidiem zem maskām. Teicama Reiņa Lāča analīze par tēmu, kāpēc "Lukas maģija" rada brīnumus lielākoties viņam pašam, taču ne komandai ap viņu.

Lasīt vairāk

Irbes sāpīgākais brīdis karjerā: suņa kodieni, 63 brūces un nokosts pirksts

Foto: DELFI kolāža

Sestdien uzsākām jaunu rakstu sēriju par X stundām Latvijas sportā – mirkļiem, pēc kuriem "nekas vairs nebija kā agrāk". Pirmajā reizē – šermuļus raisoša epizode no Latvijas slavenākā hokeja vārtu vīra Artūra Irbes biogrāfijas, kad karjeras pilnbriedā, 1994. gada Līgosvētku priekšvakarā, Sanhosē "Sharks" spēlētājam uzbruka paša mīlulis – suns Rembo. Naktī uz 23. jūniju Gaiļezera slimnīcā dežūrēja ķirurgs Jānis Ģīlis, kuru informēja, ka uzņemšanā atrodas suņa saplosīts cilvēks. "Nogāju lejā un ieraudzīju asinīm notraipītu vīrieti – no sejas līdz kājām viss bija viens liels asins murskulis..."

Lasīt vairāk

Bez skatītājiem, bet ar medaļām? Eksperti izvērtē pasaules čempionāta pirmo nedēļu

Foto: Vladislavs Proškins/F64

...bet varbūt – ar skatītājiem, bet bez medaļām? Brīdī, kad likām kopā piecas gudrās hokeja galvas (Māris Zembergs, Kirovs Lipmans, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs un Juris Štāls!), lai ieviestu lielāku skaidrību gan par Latvijas izlases spēli un izredzēm šajā čempionātā, gan skandalozajiem jautājumiem turnīra fonā, grupu turnīrs vēl tikai gatavojās šķērsot meridiānu. Tagad skaidrs – būt vai nebūt izslēgšanas spēlēm, mums izšķirsies otrdienas vakarā – mačā pret vāciešiem. Tāpēc vēl jo interesantāk, ko šajā komandā saskata (vai nesaskata) eksperti. Starp citu, tieši par vāciešiem – revolucionāras atklāsmes no Kirova...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā apkopojām klīniskos gadījumus par tēmu: sports un politika. To, ka abi iet roku rokā, apliecina arī notikumi hokeja čempionātā. Joprojām ir valstis, kam profesionālais sports ir ierocis un instruments, un valstu vadītāji, kam tas ir nozīmīgs pašapliecināšanās veids. Brīžiem – līdz absurdam īpatnējos veidos... Par apšaubāmajiem morāles un ētikas labirintiem, pa kuriem mūs vadā šis sporta forums Rīgā, nesaudzīga komentāra sleja no Raimonda Rudzāta, savukārt Eiropas klubu basketbola sezonas centrālo notikumu – ULEB Eirolīgas finālčetrinieka cīņas – sagaidījām ar stāstu par šā turnīra titulētāko dalībnieku, valmierieša Rolanda Šmita komandas biedru Barselonā Pau Gazolu.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamnedēļ liksim punktu (vai varbūt izsaukuma zīmi?) eposam ar nosaukumu "pasaules hokeja čempionāts Rīgā", pāršķirsim nozīmīgo lappusi 3x3 basketbola izlases olimpiskajā stāstā, dalīsim saskaitāmajos Dāvja Bertāna pirmo lielā līguma sezonu Vašingtonā, kā arī iepazīstināsim arī ar kādu šobrīd aktuālu pasaules mēroga sporta zvaigzni un kādu iespaidīgu rekordistu starp visiem Latvijas rekordiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!