Foto: Gata Pabērza kolāža

Latviju turpina lutināt zelta rudens, dzeltenā krāsa dominē gan "Instagram" fotomirkļos, gan "Lidl" iepirkumu groziņos, bet digitālo žurnālu MVP pagājušajā nedēļā vilka uz oranžajiem toņiem – tiem, kas basketbolā. Un kā ne, ja kedas beidzot sašņorēja paši slavenākie – NBA basketbolisti! Vērtējām, kas šoziem sagaida gan Kristapu Porziņģi, gan Dāvi Bertānu, un ne to vien.

'MVPersonība': Ainars Zvirgzdiņš par treneru stagnāciju, melno PR un izlašu eksperimentiem

Foto: Kadrs no video

Četrdesmit gadus ilgās basketbola trenera karjeras laikā Ainars Zvirgzdiņš strādājis gan sieviešu, gan vīriešu komandās, ieskaitot abas Latvijas nacionālās izlases. Šobrīd viņu joprojām saista līgumattiecības, taču reāli strādāt viņš nevar. Šajā laikā pieredzējušais treneris aizdomājies par to, cik strauji basketbols mainās un kā uz šīm pārmaiņām reaģējam mēs Latvijā. Kāpēc mums ir labi treneri, bet tie nav pieprasīti Eiropas tirgū? Kāpēc ne sieviešu, ne vīriešu izlase nepiedalās Eiropas čempionāta finālturnīrā? Un kā 3x3 basketbolam šovasar izcīnīto panākumu atkārtot pēc trim gadiem Parīzē? Ceturtajā 'MVPersonība' video intervijā meklējām atbildes.

Lasīt vairāk

Ne testosterona, ne personību... Kā mūsdienu bokss apmaldījās dolāru un jostu džungļos

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai kļūtu par neapstrīdamo pasaules čempionu boksā, Muhameda Ali laikmetā vajadzēja iegūt divas jostas, Maika Taisona laikā trīs, bet mūsdienās – jau četras. Agrāk tās bija astoņas svara kategorijas un astoņas jostas, tagad – 17 svara kategoriju un vairāk nekā 70 jostu... Mūziku pasūta promoteri un naudas devēji, bokss kļuvis komplicētāks, bet paši bokseri tikmēr – neizteiksmīgāki. Bet vajadzētu taču būt pretēji – jo dzīvojam neierobežotas informācijas un mārketinga laikmetā. Kāpēc personības ringā kļūst par izmirstošu sugu un cik smagas dūres patiesībā ir mūsdienu čempioniem, ja noliekam tos līdzās tam pašam Ali vai Taisonam, papētīja Jānis Freimanis.

Lasīt vairāk

Vai Porziņģis un Dončičs dejos tango? 'Mavericks' talantu fabrikas 'būt vai nebūt' sezona

Foto: AP/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sagaida pacilātā noskaņojumā: Luka Dončičs ir starp līgas spožākajām zvaigznēm un izcilā formā, Kristaps Porziņģis – beidzot aizvadījis pilnvērtīgu vasaru treniņu zālē. Taču – vai abi spēs sadalīt ietekmes sfēras? Komandas jaunā trenera Džeisona Kida uzdevums pēc būtības ir uzņemties laulību konsultanta lomu – mēģināt saglābt Teksasas skaistākā pāra attiecības, piemeklējot kompromisus un liekot tiem noticēt. Abiem. Ja tas izdosies, komanda var attapties pat starp titula pretendentiem, ja ne...

Lasīt vairāk

Pirmssezonas pārbaudes maču sprintu pagājušajā nedēļā uzsāka ne tikai Dalasas komanda, bet arī Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu ierindā, tādēļ Riharda Zeiļa pirmssezonas apskatu nopelnīja arī galvaspilsētas klubs, savukārt nedēļas noslēgumā – pieminot pirms 28 gadiem tieši šajās dienās sporta pasauli šokējošo paziņojumu par Maikla Džordana lēmumu pārtraukt basketbolista karjeru – pievērsām uzmanību ne tikai viņa, bet arī citu lielo zvaigžņu sekmēm, vispirms pieņemot lēmumu pamest sportu, bet pēc vairākiem gadiem – to tomēr mainot un atgriežoties ierindā.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamnedēļ piedāvāsim ekskluzīvu interviju ar vienu no basketbola izlases labākajiem spēlētājiem Jāni Timmu, kas ar medijiem nebija runājis jau vairākus gadus. Gandrīz divas stundas garajā sarunā – gan par pagājušosezon Krievijā pārdzīvoto, gan mēģinājumu iekļūt NBA un, protams, arī Latvijas izlasi. Pieteiksim NHL sezonas startu – gan Latvijas spēlētāju, gan gaidāmās līgas debitantes Sietlas kontekstā –, sekosim kādam aktuālam seksa skandālam Ziemeļamerikas sportā, kā arī noskaidrosim, kas sanāk, kad pazīstams mūziķis nolemj pārkvalificēties par "dzelzs veci" sportā. Viņš, starp citu, mūsu pašu – latvietis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!