Foto: F64

Valsts svētki nebija nedz šķērslis, nedz iegansts, lai digitālais žurnāls MVP samazinātu apgriezienus – arī pagājušajā nedēļā nācām pie jums ar pieciem jauniem materiāliem, pirmdienā iesākot Ņujorkā, bet svētdienu noslēdzot Kauņā. Un arī turpinām bez pauzēm – šķiriet vaļā un lasiet balsi no Omskas! Lai arī angļu mēlē, tā runā par Latviju.

Lietuvas Covid-19 katastrofas formula: Seima vēlēšanas, veļi un... 'Žalgiris'?

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Laikā, kad visa pārējā Eiropa sportoja pie tukšām tribīnēm, nervozi sekojot atkal augšup kāpjošajām Covid-19 līknēm, pieci tūkstoši fanu Kauņas "Žalgira" Eirolīgas oktobra spēlēs šķita kā vieglprātīga avantūra, taču – ne jau mums kaimiņus mācīt dzīvot. Tagad Lietuva ik dienu mirušos skaita desmitos, bet saslimušos – tūkstošos. Vai šīs katastrofas saknes sniedzas arī Kauņas "Žalgira" teritorijā? Pašķetinājām.

Lasīt vairāk

Māca cīnīties, nevis kauties. Huligānu vecākais brālis Manvels

Foto: F64

Manvels ir cilvēks, kurš savāc no ielas un dod iespēju tiem, kurus citi labāk redz ejam. Viņš nemāca tikai cīnīties, jo – kur dūre, tur līdzās jābūt arī grāmatai, lai spēks nenonāktu nepareizā gultnē. Liels vīrs ar lielu sirdi un apbrīnojamu dzīvesstāstu, kas labi iegūla mūsu valsts svētku nedēļas noskaņās – lai gan Manvels pēc tautības ir armēnis, Latvija ir viņa mājas, kuras viņš ciena un par kurām gādā. Veidā, kādā spētu ļoti reti kurš.

Lasīt vairāk

Atdzesēta aploksne un Jūings Ņujorkā: viltīgākā afēra NBA vēsturē?

Foto: Kadrs no video

Ierodoties Ņujorkā, savulaik arī Kristapa Porziņģa pleciem uzgūla dižā Patrika Jūinga ēna – jo viņš ir slavenā kluba leģenda, lepnums un gods. Taču izrādās, ka stāsts par to, kā varenais ASV "Sapņu komandas" centrs savulaik nonāca "Knicks" organizācijā, sakņojas kādā aizraujošā sazvērestības teorijā... 1985. gada NBA drafta aizkulises savā rakstā pavēris Andrejs Siliņš.

Lasīt vairāk

Turpat NBA, taču jau mūsdienās MVP lasītājiem palīdzēja paviesoties Rihards Zeilis: laikā, kad Dalasas "Mavericks" paziņojusi, ka gatava ar maciņu kabatā ņurkot spēlētāju tirgū, lai piemeklētu abām savām zvaigznēm trešo musketieri, viņš ņēma rokās sietu un sijāja – kurš tad līgā varētu būt tas spēlētājs, kas Porziņģa klubam no stabilas izslēgšanas spēļu komandas ļautu kļūt par titula pretendenti. Tikmēr Armands Puče izskaidroja, kāpēc nākamā gada pasaules čempionāts jau tagad dēvējams par negribētāko hokeja turnīru pasaulē, un cik tas izmaksās gadījumā, ja Latvija mēģinās to uz saviem pleciem pacelt viena pati – bez politiski nevēlamās Baltkrievijas rubļiem.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā noskaidrosim, kas Latvijas hokeja izlases trenerim Bobam Hārtlijam simpātisks Vladimira Putina personā, izsekosim pa pēdām NBA pirmā latvieša Gundara Vētras spilgtākajam mačam lielajā līgā – gan kopīgi caurskatot spēles video, gan aprunājoties ar viņa tā laika kluba biedriem Minesotā, savukārt futbola lauciņā šķetināsim iemeslus, kas pašā plaukumā sagrāva pasaules labāko futbola klubu (ar Lionelu Mesi priekšgalā), un pieskaitīsim mūsu arvien augošajai kolekcijai vēl vienu izcilo komandu, kas pirms desmit gadiem plosījās pa Eiropas zālieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!