Foto: Gata Pabērza kolāža

2022. gada pēdējais mēnesis sporta medijā MVP sācies ar kašķi. Nē, nepārprotiet, mūsu mājās viss kārtībā – kašķis ir Latvijas biatlonā, un mēs par to tikai rakstām. Ne gluži kašķis, bet domstarpības arī basketbola saimē, un... Jā, rakstām arī par to. Rezultātā sanāca kašķīgā nedēļa Nr.48...

Talantīgi sportisti ķīlnieku lomā... Sezona sākas ar zemestrīci biatlona saimē

Foto: F64

Atsevišķu intrigantu un federācijas mazspējas rezultātā Latvijas biatlons allaž bijis pabērna lomā, taču pēdējā desmitgadē pašķīdis pavisam – izlases līderis darbojies savrup, bet pārējo vidū nav bijis talantu, kas spētu komandu pacelt kaut vidusmēra līmenī. Diemžēl šī sezona sākusies ar jaunu skandālu, kurā rokraksts gan labi atpazīstams, sak – ja kāds sāk izskatīties labāk par mums, to ir vai nu jāsavāc sev, vai jāiznīcina...

Lasīt vairāk

'Ķīnā spēlē kā mūsu vefiņš...' Miglinieks ar dienvidu tīģeriem iet Čikāgas buļļu pēdās

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Igoru Miglinieku jau pietiekami ilgi var dēvēt par pasaules pilsoni. Pēdējās desmitgades laikā jau pierasts, ka trenera gaitas viņam ļāvušas iedzīvoties Ķīnā. Tik ļoti pierasts, ka, iespējams, Latvijā pat neesam līdz galam apzinājušies – Miglinieks kā Guandunas "Southern Tigers" treneris kļuvis par divkārtēju Ķīnas basketbola asociācijas (CBA) čempionu. Sarunā ar viņu ar iemesliem, kas Ķīnas basketbolu uz pasaules kartes padara īpašu.

Lasīt vairāk

Artūrs Štālbergs: Kāpēc es esmu par naturalizēta spēlētāja piesaistīšanu Latvijas izlasei

Foto: LETA

"Lasot viedokļus par iespēju, ka Latvijas basketbols apsver domu sekot daudzu citu Eiropas valstu piemēram un naturalizēt ārzemju spēlētāju nacionālās izlases vajadzībām, biju nedaudz pārsteigts – par to, cik ļoti baidāmies no šāda scenārija. Visu aptaujāto balsīs skanēja bažas, šaubas un noliegums. Manas domas ir pretējas: uzskatu, ka tas ir jādara." Artūrs Štālbergs gatavs spert soli ārpus ierindas – izsaucot uz sevi uguni, bet vienlaikus cerot šādi rosināt uz pragmatiskāku diskusiju.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā sazvanījāmies ar Rūdolfu – latvieti, kura dzīve nu jau desmit gadus aizrit Katarā, un kurš bija ar mieru padalīties iespaidiem, klātienē apmeklējot Pasaules kausa spēles futbolā un pārzinot vietējās kultūras mijiedarbību ar globālajām vēsmām, kas ienākušas valstī. Papētījām arī pasaules kārtību šobrīd Latvijā aktuālajos sportistu naturalizācijas jautājumos, kas dažviet pasaulē ir visnotaļ savdabīga, radot tādas formācijas kā Somālijas bendija izlase vai Izraēlas valstsvienība beisbolā.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ vairāk pakavēsimies pie basketbola – gan dažādos veidos paturpinot šķetināt iespējamo spēlētāja naturalizēšanas lietu, gan video formātā piedāvājot diskusiju par klubu basketbola situāciju un perspektīvām Latvijā. Neiztiks arī bez futbola tēmām, turpinoties Pasaules kausa turnīram Katarā, un būs arī jau pirms nedēļas solītais hokejs, kur pēc savainojuma sadziedēšanas efektīvi ierindā atgriezies Teodors Bļugers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!