Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu volejbola duets Anete Namiķe/Varvara Brailko nedēļas nogalē izcīnīja iespēju sacensties Pludmales volejbola profesionāļu tūres (BPT) "Challenge" turnīrā Jūrmalā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Atlases sacensības, kurās piedalījās kopā septiņas vienības, noritēja divas dienas un finālā Namiķe/Brailko ar 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja Ēberi/Konstantinovu.

"Neko daudz negaidīju no šī turnīra un mums pirms tā bija tikai divi treniņi kopā. Negaidīju, ka būs tik vienkārši arī finālā. Domāju, ka būs lielāka pretestība no pretiniecēm," pēc panākuma teica Namiķe.

Tikmēr šī dueļa zaudētājas Ēbere/Konstantinova tika pie otra īpašā ielūguma jeb "wild card" un turnīru Jūrmalā sāks no kvalifikācijas, kas paredzēta 15.jūnijā.

Tāpat jau dalību pamatturnīrā nodrošinājušas Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras ieguva tiesības piedalīties sacensībās ar pasaules ranga palīdzību.

Jau iepriekš ziņots, ka vīriešu atlases turnīrā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ieņēma pirmo vietu un Jūrmalā "Challenge" sacensībās spēles pamatturnīrā, kamēr Mihailam Samoilovam un Mārtiņam Pļaviņam nāksies sākt turnīru no kvalifikācijas.

BPT "Challenge" posms Jūrmalā norisināsies no 15. līdz 18.jūnijam.

Pilns dalībnieku saraksts pamatturnīram un kvalifikācijai tiks publicēts 18.maijā, tomēr pilnīga skaidrība par Latvijas komandu skaitu turnīrā būs vien 14.jūnijā, kad visas komandas būs ieradušās turnīra norises vietā.

BPT debijas sezonā pērn Jūrmala uzņēma augstākā ranga jeb "Elite 16" turnīru, bet šovasar rīko pēc spēka otrā ranga sacensības - "Challenge" posmu.

"Challenge" sacensības nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām.

Pamatturnīrā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē piedalīsies 24 pāri, kvalifikācijā - 32.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!