Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pagaidām nav izdevies piesaistīt nepieciešamās finanses, lai šīs sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā iesaistītos Latvijas U-18 puišu basketbola izlases bāzes komanda, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases bāzes komandu, kas iepriekš saucās "LMT Basketbola akadēmija", ar noteikumu, ka izdosies piesaistīt tam nepieciešamās finanses, LBL turnīrā iepriekš bija plānots iesaistīt pēc Jaungada. Līdz šim gan komandas sponsors nav atrasts, tāpēc tās iesaistīšanās turnīrā pašlaik neizskatās cerīga.

Ceturtdien šis jautājums tiks izskatīts Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē. Pastāv iespēja, ka tajā tiks lemts par pieejamo finansiālo resursu pārdali izlases starta nodrošināšanai, bet pretējā gadījumā lielāki resursi U-18 izlases darbā tiks ieguldīti vasaras periodā.

Neskatoties uz finansiālo resursu trūkumu, LBS ir ieinteresēta basketbola akadēmijas projekta turpināšanā. Tās prezidents Valdis Voins iepriekš paudis, ka par U-18 izlases rezultātiem, kas pēdējos divos Eiropas čempionātos bijusi labāko astotniekā, jāpateicas tieši bāzes komandai.

Latvijas U-18 izlases bāzes komandai LBL regulārajā čempionātā sākotnēji bija paredzēts aizvadīt divus apļus, tomēr vēlāk pieļāva iespēju, ka pēc iesaistīšanās sacensībās tā sacentīsies tikai vienā aplī.

Pagājušajā vasarā Latvijas U-18 puišu izlase, kas sezonas gaitā krāja pieredzi "LMT Basketbola akadēmijas" sastāvā, Eiropas čempionātā izcīnīja astoto vietu, bet pirms gada šī vecuma vienība Eiropā bija ceturtā spēcīgākā.

Pašlaik LBL turnīrā sacenšas desmit komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!