Foto: AFP/Scanpix/LETA

Losandželosas "Clippers" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā uzvarēja Jūtas "Jazz", kas līdz ar to noslēgusi sezonu, taču Austrumu konferences pusfinālā starp Atlantas "Hawks" un Filadelfijas "76ers" būs septītā spēle.

"Clippers" mājās ar rezultātu 131:119 (31:33, 19:39, 41:22, 40:25) uzvarēja Jūtas "Jazz", kas regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā.

Rietumu konferences pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām "Clippers" bija pārāka ar 4-2.

"Clippers" sērijas ievadā zaudēja pirmās divas spēles, bet pēc tam svinēja četrus panākumus pēc kārtas. Zīmīgi, ka mājinieki trešajā ceturtdaļā uz brīdi bija iedzinējos ar 25 punktu starpību.

Losandželosas komanda kļuvusi par pirmo vienību līgas vēsturē, kas vienu izslēgšanas spēļu laikā divreiz uzvarējusi sērijā, kurā tā bijusi zaudētājos ar 0-2. Pēdējo 25 gadu laikā arī neviena komanda nebija uzvarējusi sērijas izšķirīgo spēli, tajā kaut uz brīdi esot iedzinējos ar 25 punktu deficītu.

Iespaidīgu spēli aizvadīja Terenss Mans, kurš izslēgšanas turnīrā aizvadīja savu otro maču. Viņš izcēlās ar 39 punktiem, grozā raidot 15 no 21 metiena, tostarp septiņus no desmit "trejačiem". Iepriekš Mans ne reizi karjerā nebija guvis vairāk par 25 punktiem.

Lielu daļu spēles viņu sedza Rūdijs Gobērs, kurš šosezon jau trešo reizi karjerā tika atzīts par gada labāko aizsardzības spēlētāju.

28 punkti, deviņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles Polam Džordžam, bet 27 punkti un desmit piespēles Redžijam Džeksonam.

"Jazz" vienībā 39 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un tikpat piespēles Donovanam Mičelam, kamēr 21 punktu guva Džordans Klārksons un Roiss O'Nīls, kuram arī desmit bumbas zem groziem.

Rietumu konferences finālā "Clippers" tiksies ar Fīniksas "Suns". "Clippers" vienība pirmo reizi 51 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē pārvarējusi divas "play-off" kārtas.

Ceļgala krustenisko saišu savainojuma dēļ "Clippers" otro spēli pēc kārtas nevarēja palīdzēt viens no līderiem Kavai Lenards.

"Sajūtas ir lieliskas. Daudz mūs norakstīja, kad Kavai izkrita no sastāva," pēc uzvaras teica Džordžs, kurš nevairījās paslavēt savu komandas biedru Manu.

"Viņš ir viens no visu laiku labākajiem jaunajiem spēlētājiem, ar kuru līdz šim esmu spēlējis kopā. Viņš atgādina mani pašu," pauda Džordžs.

Citviet Filadelfijas "76ers" viesos ar 104:99 (22:29, 25:22, 33:25, 24:23) uzvarēja Atlantas "Hawks" un sērijā panāca neizšķirtu 3-3.

24 punktus uzvarētāju labā guva Sets Karijs un Tobiass Heriss, bet 22 punkti un 13 bumbas zem groziem Džoelam Embīdam. Trē Jangs otrā laukuma pusē izcēlās ar 34 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 12 piespēlēm, kamēr 17 punkti un 11 bumbas zem groziem Kevinam Herteram.

Sērijas septītā spēle Filadelfijā gaidāma svētdien.

Zīmīgi, ka arī otrā Austrumu konferences pusfinālā Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks" aizvadīs septīto spēli.

"Hawks" konferences finālā nav spēlējusi jau sešus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!