Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) valde trešdien veiks konferences zvanu, kurā tiks apspriesta iespējamā rīcība attiecībā uz koronavīrusa "covid-19" epidēmiju, ziņo medija ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

Līgas pārstāvji līdz šim apsvēruši dažādus risinājumus gadījumam, ja kādas no NBA komandu pilsētām sarežģījumus rada koronavīruss. Līga varētu šīs komandas mājas spēles nomainīt ar izbraukuma mačiem, ja otrās vienības pilsētā vīruss vēl nav izpleties, vai arī tikšanos rīkot neitrālā pilsētā.

NBA vadībai padomā bijuši arī nopietnāki risinājumi. Debatēts par maču aizvadīšanu aiz "slēgtām durvīm" vai pat spēļu apturēšanu uz kādu konkrētu laiku.

Taču lēmumu pieņemt traucē ierobežotais skaits sabiedrībā veikto pārbaužu, kas neļauj izprast, cik ļoti vīruss varētu izplesties ASV, uzsver ESPN.

Trešdien plānotajā konferences zvanā piedalīsies pa vienam klubu īpašnieku pārstāvim, bet ceturtdien sagaidāmas vēl divas apspriedes, kurās iesaistīti būs komandu prezidenti un ģenerālmenedžeri.

Jau ziņots, ka koronavīruss pamatīgi ietekmējis sporta notikumu norisi Eiropā. Vairākās valstīs spēles tiek aizvadītas bez skatītājiem, bet Vācija pat veikusi lēmumu atcelt tās augstākās hokeja līgas (DEL) izslēgšanas mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!