Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" saspēles vadītājs Patijs Milzs algu, kuru nopelnīs NBA sezonas noslēguma turnīrā, ziedos vairākām kustībām, kas cīnās pret rasismu, klubs paziņoja sociālajā vietnē "Twitter".

Milzs ir Austrālijas aborigēnu izcelsmes basketbolists, kurš aizvada jau 11. sezonu NBA. Deviņas no tām viņš pavadījis tieši "Spurs" rindās, trīs gadus esot arī Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedrs.

Savukārt "Spurs" vienība ir viena no 22 komandām, kam paredzēta vieta NBA sezonas noslēguma turnīrā. Tā kā klubs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, paredzams ka, tas aizvadīs vien astoņas spēles, nekvalificējoties "play-off" mačiem.

"Esmu pieņēmis lēmumu doties uz Orlando, un lepni varu teikt, ka katru centu, ko nopelnīšu šajās astoņās spēlēs – mans atalgojums par tām būs 1,017,818 dolāri un 54 centi – ziedošu "Melno dzīvēm ir nozīme" ["Black Lives Matter"] kustībai Austrālijā, "Black Deaths in Custody" ["Melnādaino nāves apcietinājumā"] un nesen izveidotai kampaņai, ko sauc "We Got You", kas veltīta veltīta rasisma iznīdēšanai Austrālijas sportā," atklāja Milzs.

"Tā kā es spēlēšu Orlando tāpēc, ka nevēlos palaist garām iespēju nopelnīt naudu, kas varētu būt pa tiešo ziedota melnādaino kopienām," turpināja basketbolists, kurš ir viens no "We Got You" kustības veidotājiem.

Aizsargs pirms trim gadiem parakstīja līgumu ar "Spurs" uz četrām sezonām par 50 miljoniem ASV dolāru. 2019./2020. gada sezonā viņam no šīs summas paredzēts nopelnīt 12,4 miljonus.

Jau ziņots, ka 25. maijā Mineapolē aizturēšanas laikā policists Dereks Šovens nogalināja afroamerikāni Dzordžu Floidu. Tam sekojuši protesti pret rasismu ne tikai ASV, bet arī Milza dzimtajā Austrālijā.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. "Spurs" basketbolisti pirmajā spēļu dienā tiksies ar Sakramento "Kings" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!