Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) iztērējusi 180 miljonus ASV dolāru, lai noorganizētu "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās aizvadīto sezonas noslēguma turnīru. Tas līgai ļāvis izvairīties no 1,5 miljardu ASV dolāru peļņas pazaudēšanas, ziņo medijs "sportsbusinessdaily.com".

Lielākā daļa iespējamo 1,5 miljardu dolāru lielo zaudējumu būtu nākuši no televīzijas līgumos paredzētas peļņas, medijam ziņojuši vairāki avoti. Zaudējumus būtu sagādājuši arī dažādi līgas noslēgti sponsoru līgumi.

Tādējādi organizētā "burbuļa" ienākumi ļāvuši pārvarēt potenciāli lielus zaudējumus. Tie gan tāpat radušies trīs mēnešu ilgā Covid-19 pārtraukuma dēļ. Līgas "maciņam" kaitējis arī konflikts ar Ķīnas valdību, kura dēļ Ķīnas televīzijas kanāls CCTV vairākus mēnešus netranslēja NBA spēles.

Līgumsaistībās paredzētās prasības noslēguma turnīrā izpildītas, pateicoties virtuālām reklāmām un tiešsaistē esošiem līdzjutējiem, kuru sejas bija redzamas apkārt basketbola laukumam.

Līgas vadība gan tuvāko nedēļu laikā pabeigs visu 30 komandu auditu, kas ļaus precīzi saprast kopumā zaudēto peļņu. Tas palīdzēs noteikt gaidāmās sezonas algu griestus, par kuriem kopīgi spriedīs NBA un tās spēlētāju asociācija (NBPA).

Aizvadītā sezona bija ilgākā līgas pastāvēšanas vēsturē. Tā tika uzsākta 2019. gada 22. oktobrī, bet vien šī gada 11. oktobrī par čempioniem tika kronēta Losandželosas "Lakers" komanda.

Sagaidāms, ka 2020. gada NBA drafts, kuram bija jānotiek jūnija beigās, tiks aizvadīts 18. novembrī, bet 2020./2021. gada sezona varētu sākties vien pēc Jaunā gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!