Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) finālā šogad būs 2006.gada fināla atkārtojums – Maiami "Heat" pret Dalasas "Mavericks".

NBA finālā trešdien jau iekļuva "Mavericks", bet ceturtdien viņiem piepulcējās "Heat", kas pusfināla sērijā ar 4-1 pieveica Čikāgas "Bulls". Pusfināla sērijas piektajā spēlē "Heat" viesos uzvarēja ar 83:80.

Vel 3:14 minūtes pirms pamatlaika beigām "Heat" zaudēja ar 65:77, taču atlikušo laika periodu uzvarēja ar 18:3 un iekļuva finālā. 16,8 sekundes pirms beigu signāla Kriss Bošs ar diviem precīziem soda metieniem panāca 83:80, bet Derika Rouza pēdējo sekunžu trīspunktu metienu nobloķēja Lebrons Džeimss.

Kā ierasts izšķirošajās spēlēs, "Heat" uzvaras galvenie kaldinātāji bija zvaigžņotais trio – Džeimss, Bošs un Dveins veids. Džeimss guva 28 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Veids guva 21 punktu, bet Bošs guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. "Bulss" labā 25 punktus guva Rouzs, bet 18 punktus – Luols Dengs.

Gan "Mavericks", gan "Heat" kopš 2006.gada nav spēlējuši NBA finālā. Pirms pieciem gadiem NBA finālā "Mavericks" uzvarēja pirmajās divās spēlēs, bija tuvu panākumam arī trešajā spēlē, taču "Heat" uzvarēja trešo spēli un pēc tam vēl trīs nākamos mačus, kļūstot par NBA čempioniem.

Līdz ar šo abu komandu iekļūšanu finālā, viena no NBA zvaigznēm beidzot tiks pie čempionu gredzena – "Mavericks" līderis Dirks Novickis vai Džeimss no "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!