Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā čempionvienība Toronto "Raptors" uz vienu gadu sastāvā saglabājusi spāņu centru Marku Gasolu, kurš piekritis līguma nosacījumam par sadarbības pagarināšanu uz vienu gadu.

Kā vēsta ESPN, Gasols piecu gadu līguma pēdējā sezonā saņems 25,6 miljonus ASV dolāru. Ja 34 gadus vecais basketbolists līdz ceturtdienai nepiekristu līguma pagarināšanai, viņš svētdien kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu.

Gasols uz "Raptors" pārcēlās tikai šī gada februārī, kad viņu aizmainīja Memfisas "Grizzlies". Regulārajā sezonā jaunākais no brāļiem Gasoliem vidēji spēlē guva 13,6 punktus un izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas, bet "play off" spēlēs viņa statistikas rādītāji bija 9,4 punkti un 6,4 atlēkušās bumbas.

Gasols ir viens no trijiem "Raptors" vadošajiem basketbolistem, kuram bija neskaidrība par jaunu līgumu pēc šīs sezonas. "Raptors" lielāka zvaigzne Kavi Leonards, visticamāk, noraidīs Toronto komandas piedāvājumu un kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Svētdien, kad NBA atvērsies pāreju logs, par brīvo aģentu kļūs arī Denijs Grīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!