Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Dalasas "Mavericks" pirmdien tradicionālā vīzīte viesojās pie ASV prezidenta Baraka Obamas.

NBA pērnās sezonas finālā "Mavericks" ar 4-2 pieveica zvaigžņoto Maiami "Heat" un pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par čempioniem.

"Viņi zināja, kā labas komandas spēj arī uzvarēt. Ne jau tikai augstāk lecot un ātrāk skrienot, bet atrodot īstajā brīdī brīvo cilvēku, darbojoties kopā, garīgi esot visiem kopā, vienam otru atbalstot, spēlējot gudrāk," norādīja Obama.

NBA čempioni Baltajā namā tradicionāli viesojas pirms spēles Vašingtonā, taču šajā sezonā, kad dēļ lokauta komandas aizvada mazāk spēļu, "Mavericks" nav plānota spēle Vašingtonā. Jokojot Obama teica, ka viņš nav spējis pateikt "nē" Dalasas kluba īpašniekam Markam Kubanam, tāpēc tradicionālā vīzīte notikusi.

"Žēl, bet nākamgad šajā vietā būs Čikāgas "Bulls"," smaidot izteicās Obama, kurš no agras bērnības ir kaislīgs "Bulls" fans.

Tradicionālajā vizītē pie prezidenta nepiedalījās Delonte Vests, kurš pirms šīs sezonas tikai pievienojās "Mavericks". 2009.gadā Vestu atzina par vainīgu nelikumīgā ieroču glabāšanā, tomēr Baltā nama drošības dienests noliedza, ka Vestam būtu liegts apmeklēt Balto namu. Pats basketbolists gan medijos izteicās, ka viņam liegta šī vizīte dēļ apsūdzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!