Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta jauno sezonu ar minimālu uzvaru otrdien sāka pašreizējie čempioni Sanantonio "Spurs", kas savās mājās ar 101:100 pieveica Dalasas "Mavericks".

Ievērojot tradīcijas, pirms spēles "Spurs" basketbolisti saņēma čempionu gredzenus, bet arēnā pie svinīgi tika uzvilkts čempionu karogs. "Spurs" svētkus nesabojāja un guva uzvaru, lai gan varēja ciest arī neveiksmi.

"Mavericks" pēdējā ceturtdaļā atspēlēja desmit punktu deficītu, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Dirks Novickis izvirzīja arī viesus vadībā ar 100:98. Tomēr "Spurs" izglābās no zaudējuma - 67 sekundes pirms pamatlaika beigām Tonijs Pārkers ar tālmetienu guva uzvaru nesošos punktus.

Pārkers spēlē guva 23 punktus, vēl 20 punktus uzvarētājiem guva Emanuels Džinobili, bet Tims Dankans guva 14 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Dankanam NBA karjerā tas bija jau 14."double double" sezonas pirmajā spēlē, un viņš ir līderis šajā rādītājā NBA vēsturē. "Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Monta Eliss, Novickis guva 18 punktus, bet Divains Hariss - 17 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!