Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ilggadējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Brazīlijas basketbola valstsvienības pārstāvis Leandro Barbosa bijis smagi saslimis ar koronavīrusu Covid-19, kas neļāva viņam apmeklēt sava bērna dzemdības, raksta medijs "The New York Times".

Barbosa, kurš NBA aizvadījis 14 sezonas, kopš 2017. gada spēlē dzimtenē Brazīlijā. 37 gadus vecā basketbolista mērķis bija šosezon ar Brazīlijas valstsvienību piedalīties nu jau pārceltajās 2020. gada olimpiskajās spēlēs.

Brazīlijas vienības "Minas Tenis Clube" pārstāvis 21. martā uzzināja, ka viņa pārbaudes uz Covid-19 ir pozitīvas. Tas bijis vien piecas dienas pirms viņa sievai Rokai bija paredzētas dzemdības.

Tā kā ārsti uztraukušies, vai sportista sieva arī nav saslimusi, bērna drošībai dzemdības tika tūlīt izraisītas, bet basketbolistam bija liegts tās apmeklēt. Barbosa tām sekojis līdzi, izmantojot telefona lietotni "FaceTime".

"Mums šobrīd viss ir labi," atzina Barbosa, kura sieva arī bija inficējusies ar Covid-19. "Esam veseli. Bērnam, paldies Dievam, nebija vīrusa."

Barbosa, kurš 2015. gadā ar Goldensteitas "Warriors" komandu kļuva par NBA čempionu, pirmās divas meitas Izabellas dzīves nedēļas pavadīja karantīnā, netiekoties ar sievu un meitu. Sportists atzīst, ka joprojām cenšas tikt galā ar piedzīvoto.

"Tā bija smagākā nakts manā dzīvē,' brazīlietis izsakās par 17. martu, kurā Covid-19 simptomi viņu satricināja vissmagāk. "Patiešām jutos, ka es nomiršu. Man bija traks drudzis, ārkārtīgi sāpēja galva. Bija sajūta, ka mans deguns bija ciet. Sajutu ļoti lielas sāpes mugurā, nevarēju atrast pozīciju, kurā apgulties."

"Minas" klubs, kura labā Barbosa vidēji spēlē izcēlās ar 20,1 punktu, pēdējo maču aizvadīja 14. martā, kad vienība piekarsušā zālē pieveica "Corinthians" basketbolistus. Spēle nebija atvērta līdzjutējiem, tomēr Barbosa uzsver, ka slikto apstākļu dēļ cietis no dehidrācijas.

Pirms spēles basketbolists mudinājis komandas vadību pārtraukt sezonu, kā arī šobrīd pauž vilšanos, ka tas noticis tik vēlu. 16. martā paredzētā spēle patiešām tika atcelta, bet pats basketbolists jau nākamajā dienā sajuta galvas sāpju "sprādzienu".

"Man iepriekš ir bijis drudzis," piebilda sportists. "Man arī galva ir iepriekš sāpējusi. Slimību laikā esmu jutis sāpes visā ķermenī. Lai ar ko saslimtu, vienmēr cīnos ar to. To iemācījos, nokļūstot NBA. Taču tonakt bija smagi cīnīties. Tas bija kas citāds."

Leandro Barbosa gaitas pieaugušo basketbolā uzsāka 1999. gadā "Palmeiras" vienībā, bet 2003. gadā devās uz NBA. Basketbolists pievienojās Fīniksas "Suns" komandai, ar kuru viņš aizvadīja deviņas sezonas, 2007. gadā tiekot atzīts par NBA labāko rezervistu. Barbosa pasaules spēcīgākajā līgā pavadījis 14 sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!