Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mūsdienās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji ir arī biznesmeņi, tāpēc latvieša Dāvja Bertāna lēmums nepiedalīties sezonas noslēguma izspēlēšanā Vašintonas "Wizards" sastāvā ir labs biznesa lēmums, uzskata NBA čempions Bostonas "Celtics" sastāvā Pols Pīrss.

Jau vēstīts, ka Bertāns nolēmis nedoties uz sezonas noslēguma fāzi Orlando, jo pēc šīs sezonas beigām viņš kļūs par brīvo aģentu. Šādu Bertāna lēmumu pieļauj NBA noteikumi un to atbalsta arī "Wizards" vadība. Tiesa, Orlando "Magic" spēlētājs Evans Furnjē sociālajā tīklā "Twitter" nosodīja to, ka latvietis nespēlēs.

""Wizards" šogad neiegūs čempionu titulu. Šis puisis šī gada laikā ir cēlis savu vērtību, viņš tālmetienus realizē ar vairāk nekā 40% precizitāti, viņš ir viens no šīs sezonas visvairāk progresējušākajiem spēlētājiem. Viņam starpsezonā ir iespēja nopelnīt daudz naudas," televīzijas kanāla ESPN raidījumā "The Jump" sacīja Pīrss.

"Ja viņš dodas uz Orlando un nesvarīgā spēlē gūst traumu vai saslimst ar Covid-19, varbūt viņa vērtība kritīsies," viņš turpināja. "Mūsdienās spēlētāji biznesmeņi. Esmu pārliecināts, ka viņš saņēmis ieteikumus no draugiem, ģimenes, un aģenta. Tas ir labs biznesa lēmums. Viņš ar jauno līgumu nopelnīs naudu."

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns aizvadījis 54 spēles, kuru laikā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guvis 15,4 punktus, sakrājis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!