Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējos gados Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) klasisko centra spēlētāju loma kļuvusi mazāka, jo mūsdienu basketbols kļuvis daudz ātrāks un uz tālmetieniem balstīts, tomēr Klīvlendas "Cavaliers" centra spēlētājs Andrē Dramonds tam nepiekrīt, sevi, Kristapu Porziņģi un citu garos spēlētājus minot kā piemērus.

"Es to esmu dzirdējis visu savu karjeru, taču esmu spējis atrast veidu, kā būt lietderīgs. Es nedomāju, ka basketbolā garie spēlētāji izmirst. Es domāju, ka tāds uzskats ir tāpēc, ka cilvēki nesaprot basketbolu vai nepievērš uzmanību notiekošajam," portālā "cleveland.com" citēts Dramonds.

"Garie spēlētāji atgriežas. Paskatieties uz Nikolu Jokiču, Džoelu Embīdu, mani, Kristapu Porziņģi, Jusufu Nurkiču un tā tālāk – visi spēlējam ļoti, ļoti labi. Šie spēlētāji var paveikt mazliet no visa, un tā ir garo spēlētāju evolūcija," uzskata Dramonds.

Aizvadītajā sezonā Dramonds vidēji guva 17,7 punktus, izcīnīja 15,2 atlēkušās bumbas, bloķēja 1,6 metienus un pārtvēra 1,9 bumbas. Nākamajā sezonā viņam noslēgsies iespaidīgais līgums, kuras ietvaros saņems 28,8 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!