Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) vadība un ASV pilsētā Orlando esošās Disnejlendas vadītāji izrādījuši abpusēju interesi par basketbola līgas atsākšanu atpūtas parka teritorijā, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Kopš NBA sezonas pārtraukšanas 11. martā, kad Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, publiski izskanējušas vairākas vietas, kur spēles varētu atsākt. Minēta iespēja spēlētājiem uzturēties un spēlēt Lasvegasā esošā kazino vai Bahamu salās.

Ja spēlētāju veselību neapdraudēs sezonas atsākšana, NBA to varētu izvēlēties darīt arī Disnejlendā, ziņo Čaranija.

"Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka Disnejlenda jau piedāvājusi NBA savu teritoriju," izteicās žurnālists. "NBA apspriedusi un apsvērusi vairākas spēļu aizvadīšanas vietas. Orlando bijusi pēdējā no tām, diskusijas bijušas arī par Lasvegasu."

NBA komisārs Adams Silvers video konferences zvanu ar visu 30 komandu ģenerālmenedžeriem aizvadījis trešdien. Tajā piedalījies arī līgu pārstāvošs ārsts, kurš dalījies ar pozitīvu informāciju saistībā ar Covid-19 ārstējošām zālēm. Ārsts arī minējis Lielbritānijā izstrādātu vakcīnu, kuru drīz sāks pārbaudīt.

Jau ziņots, ka, sākot ar 8. maiju, ikvienai līgas komandai būs iespēja aizvadīt treniņus savā arēnā, taču ikvienam iesaistītajam būs jāievēro konkrēti noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!