Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajos dueļos pirmdien uzvaras izcīnīja Denveras "Nuggets" un Bostonas "Celtics".

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Nuggets" pagarinājumā ar rezultātu 135:125 pārspēja Jūtas "Jazz".

"Jazz" komandu aizvadītajā mačā "vilka" Donovans Mičels, kurš guva 57 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Tieši viņa metiens pamatlaika izskaņā maču ieveda pagarinājumā. Tomēr "Nuggets" līderi Džamāls Marejs un Nikola Jokičs papildlaikā nodrošināja savai komandai uzvaru.

Marejs izcēlās ar 36 punktiem un deviņām piespēlēm, savukārt Jokičs iekrāja 29 punktus un 10 atlēkušās bumbas. Mičelam ar 19 punktiem piebalsoja Džo Inglss. Savukārt Mičels ar savu augsto rezultativitāti iekļuvis diezgan elitārā spēlētāju klubā. Viņš aizvadījis trešo rezultatīvāko spēli NBA izslēgšanas spēļu vēsturē. Par viņu vairāk punktus guvuši tikai Maikls Džordans, kurš 1986. gadā guva 63 punktus, un Eldžins Beilors (61 punkts 1961.gadā).

Citā spēlē Bostonas "Celtics" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 109:101 pieveica Filadelfijas "76ers".

Uzvarētājiem Džeisons Teitums guva 32 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, Džeilens Brauns izcēlās ar 29 punktiem, bet Kemba Volkers sameta 19 punktus. Savukārt "76ers" rindās Džoels Embīds guva 26 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet pa 18 punktiem Aleksam Burksam un Džošam Ričardsonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!