Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Deivids Sterns uzdevumu noslēgt jaunu kolektīvo līgumu nosaucis par īstu izaicinājumu.

Trešdien NBA pārstāvji aizvadīs tikšanos ar Spēlētāju asociāciju, lai kārtējo reizi mēģinātu vienoties par kolektīvo līgumu.

"Zinu, ka abas puses izteiks savus labākos piedāvājumus pirms lokauta. Ja tā nenotiks, tad būs lokauts un tas būs postošs mūsu biznesam un spēlētājiem," teica Sterns. "Spēlētāju asociācijas pārstāvjiem un komandu īpašniekiem pateicu, lai viņi uz sarunām ņem līdz savu kompromisa atrašanas talantu."

Arī Sterna palīgs Ādams Silvers uzsver, ka pašreiz svarīgākais ir izvairīties no draudošā lokauta.

"Mūsu mērķis ir panākt vienošanos līdz 1.jūlijam," viņš skaidroja. "Mums jau ir jautāts, vai mēs esam sākuši rēķināt, kādus zaudējumus mēs piedzīvosim, ja notiks lokauts. Jā, mēs to esam darījuši."

Tomēr Silvers nevēlējās nosaukt precīzas naudas summas.

Kā ziņots, pašreizējā kolektīvā līguma termiņš beigsies šī gada 30.jūlijā, divas nedēļas pēc NBA fināliem.

Kā ziņots, NBA komandu īpašnieki jaunajā kolektīvajā līgumā vēlas pārmaiņas algu griestos, īsākus līgumus ar spēlētājiem, mazākus ikgada algu paaugstinājumus, mazākas garantētās naudas summas, kā arī par 40%, kas ir no 2,1 miljarda līdz 800 miljoniem dolāru (no 1,08 miljardiem līdz 419,6 miljoniem latu), samazināt komandas spēlētāju algas un pabalstus.

Šajā sezonā NBA varētu piedzīvot zaudējumus 300 miljonu ASV dolāru (153,87 miljonu latu) apmērā, savukārt NBA spēlētāju asociācija apgalvo, ka līgai nebūs zaudējumu.

Jau vēstīts, ka tagadējais kolektīvais līgums starp NBA un Spēlētāju asociāciju tika noslēgts 2005.gadā, kas toreiz izglāba līgu no lokauta.

Iepriekšējais lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Tajā sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!