Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeri izskata variantu visai jaunās sezonas regulārā čempionāta atcelšanai.

"Mēs ceram aizvadīt vismaz 50 spēles šajā sezonā, taču tajā pašā laikā esam gatavi variantam, ka regulārais čempionāts tiek atcelts pilnībā," kāda kluba ģenerālmenedžera teikto citē "Yahoo Sports".

Kā ziņots, pēc kārtējām neveiksmīgajām sarunām par jaunas kolektīvās vienošanās noslēgšanu pirmdien oficiāli tika atceltas NBA jaunās sezonas regulārā čempionāta pirmās divas nedēļas.

Atcelti visi mači no sezonas plānotā sākuma 1.novembrī līdz 14.novembrim.

Pirmdien NBA klubu īpašnieki un spēlētāji aizvadīja septiņas stundas ilgas sarunas, tomēr tās nenesa rezultātu.

Kā atzina NBA komisārs Deivids Sterns, abas puses joprojām ir jūdzēm tālu no vienošanās panākšanas par būtiskākajiem jautājumiem.

Jau iepriekš bija atceltas arī visas 114 plānotās NBA pirmssezonas pārbaudes spēles.

Kā ziņots, NBA lokauts sākās 1.jūlijā, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos.

Līga apgalvo, ka aizvadītajā sezonā piedzīvoja zaudējumus 300 miljonu ASV dolāru (153,87 miljonu latu) apmērā, bet ar pozitīvu ienākumu un izdevumu bilanci sezonu noslēdza tikai astoņi līgas klubi. Sterns uzskata, ka par to atbildīga ir arī Spēlētāju asociācija.

Tikmēr Spēlētāju asociācijas pārstāvji pauduši pārliecību, ka lielie zaudējumi ir sekas NBA klubu pārpirkšanai, kālabad jaunie īpašnieki ir spiesti aizņemties milzīgas naudas summas.

1998.gadā, kad lokauta dēļ sezona tika samazināta līdz 50 spēlēm, sezonas sākums oficiāli tika atcelts 24.septembrī.

Jau vēstīts, ka NBA komandu īpašnieki jaunajā kolektīvajā līgumā vēlas pārmaiņas algu griestos, īsākus līgumus ar spēlētājiem, mazākus ikgadējos algu paaugstinājumus, mazākas garantētās naudas summas, kā arī par 40%, kas ir no 2,1 miljarda līdz 800 miljoniem dolāru (no 1,08 miljardiem līdz 419,6 miljoniem latu), samazināt komandas spēlētāju algas un pabalstus.

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) jau devusi oficiālu atļauju NBA spēlētājiem lokauta laikā spēlēt citu valstu komandās.

Tikmēr NBA komandām lokauta laikā aizliegts veikt jebkādas darbības ar spēlētājiem, savukārt paši basketbolisti nedrīkst atrasties komandu telpās vai sporta zālēs.

LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!