Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sākusies starpsezonas rosība, un viens no labākajiem līgas saspēles vadītājiem Kriss Pols tiks aizmainīts uz Fīniksas "Suns", savukārt Milvoki "Bucks" iegus aizsargu Drū Holideju un Bogdanu Bogdanoviču.

Pols no Olkahomasitijas "Thunder" uz Fīniksu dosies kopā ar Ēģiptes spēlētāju Abdelu Naderu, bet pretējā virzienā darījumā iekļauti Rikijs Rubio, Kellijs Ubre, Tajs Džeroms, Džeilens Leke, kā arī drafta izvēli 2022. gada pirmajā kārtā.

Polam vēl ir spēkā līgums uz divām sezonām, kurā viņam pienākas alga 41 un 44 miljonu apmērā, bet pēc nākamās sezonas viņam ir iespēja atteikties no līguma pēdējā gada. Pagājušajā sezonā "Thunder" sastāvā viņš vidēji izcēlās ar 17,6 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 6,7 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Ubre "Suns" rindās aizvadītajā sezonā vidēji spēlē guva 18,7 punktus un izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, kamēr bet spānis Rubio izcēlās ar 13 punktiem 8,8 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "Bucks", mēģinot palielināt savas izredzes cīnīties par NBA čempionu titulu, ieguva vērtīgu aizsardzības spēlētāju Holideju. Holidejs iepriekš pārstāvēja Ņūorleānas "Pelicans", un komanda no "Bucks" pretī saņems Ēriku Bledso, Džordžu Hilu un draftu trīs pirmās kārtas izvēles.

Iepriekšējā sezonā Holidejs vidēji mačā guva 19,1 punktu un veica 6,7 rezultatīvas piespēles. Holidejam līgumā nākamajā sezonā paredzēta 25,4 miljonu liela alga, bet aiznākamajā - 26,3 miljoni.

Tāpat "Bucks" no Sakramento "Kigns" ieguva solīdu uzbrukuma spēlētāju Bogdanoviču un Džastinu Džeimsu, pretī dodot Donti di Vinčenco, Ersanu Iljasovu un Devonti Džeilenu Vilsonu.

Bogdanovičs aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 15,1 punktu. Savukārt no aizmainītajiem "Bucks" spēlētājiem rezultatīvākais bija Bledso, kurš izcēlās ar 14,9 punktiem, 5,4 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!