Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) nepieļauj izņēmumu Endrū Viginsa lūgumā nevakcinēties reliģisku iemeslu dēļ, tādējādi pagaidām Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs nevarēs piedalīties mājas spēlēs.

Covid-19 pandēmijas ierobežojošie pasākumi Ņujorkā un Sanfrancisko paredz, ka "Knicks", "Nets" un "Warriors" basketbolistiem ir jābūt vakcinētiem lai viņi varētu piedalīties mājas spēlēs, ja vien medicīniski un reliģiski iemesli nepieļauj izņēmumus.

Viginss lūdza atbrīvot viņu no obligātas vakcinācijas, savu lēmumu pamatojot ar reliģiskiem iemesliem.

"NBA izskatījusi Endrū Viginsa iesniegumu, kurā lūgts pieļaut izņēmumu Sanfrancisko Sabiedrības veselības departamenta prasībā, kas paredz vakcināciju visām personām no 12 gadu vecuma, kuras piedalās iekštelpu pasākumā. Viginss nevarēs piedalīties "Warriors" mājas spēlēs, līdz neizpildīs pilsētas prasības," teikts NBA paziņojumā.

Sanfrancisko prasība pēc obligātas vakcinācijas iekštelpu pasākumu dalībniekiem stāsies spēkā oktobra vidū, tādējādi Viginsam vēl ir laiks, lai varētu piedalīties mājas spēlēs.

Nevakcinētie basketbolisti gaidāmajā sezonā varēs spēlēt, taču viņiem būs katru dienu jāveic vismaz viens Covid-19 tests, spēļu dienās pat, iespējams, vairāki. Vakcinētie basketbolisti būs atbrīvoti no šīm pārbaudēm.

Tiesa, Ņujorkas un Sanfrancisko komandām prasības ir striktākas, jo to prasa vietējo pilsētu noteikumi. Tie gan neattieksies uz komandām, kas aizvadīs mačus viesos.

"Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs piektdien paziņoja, ka Ņujorkas komanda ir pilnībā vakcinējusies, tādējādi pilnā sastāvā varēs aizvadīt mājas spēles. Tikmēr "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss pauda cerību, ka līdz regulārā čempionāta sākuma visa komanda būs vakcinējusies. Šonedēļ mediji ziņoja, ka "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings pagaidām nav vakcinējies, tāpēc viņa dalība mājas spēlēs ir zem jautājuma zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!