Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība esot atraidījusi latviešu snaipera Dāvja Bertāna vēlmi piedalīties līgas Visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, vēsta laikraksta "The Athletic" apskatnieks Džabari Jangs.

Kā norāda Jangs, Sanantonio "Spurs" komandu pārstāvošais Bertāns esot vēlējies piedalīties trīspunktnieku konkursā, tomēr NBA atteikusi. Kā iemesls esot latvieša pārāk maz izmestie tālmetieni, lai gan tādi konkursa dalībnieki kā Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks") un Sets Karijs (Portlendas "Trail Blazers") šosezon metuši mazāk trejačus par latvieti.

Tiesa, šajos konkursos NBA vairāk rūpējas par atpazīstamību un šovu, tāpēc labprātāk izvēlas spilgtākus basketbolistus. Piemēram, NBA leģendai Novickim šī, visticamāk, ir pēdējā sezona karjerā, kamēr Karijs tālmetienu sacensībās varēs sacensties pret savu brāli Stefanu Kariju no Goldensteitas "Warriors".

Bertāns šosezon vidēji spēlē iemetis 7,7 punktus un izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, aizvadot savu individuāli veiksmīgāko sezonu. Viņš šosezon tālmetienus realizējis ar 49,2% precizitāti, kas ir labākais rādītājs NBA.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 17.februārī Šarlotā, kur mājas spēles aizvada "Hornets" vienība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!