Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju asociācija (NBA PA) otrdien noraidīja līgas vadības pēdējo kolektīvā līguma piedāvājumu, kas tuvina brīdi, kad varētu tikt atcelta visa sezona, vēsta ESPN.

Atgādinām, ka NBA izvirzījusi prasības, ko NBA PA vajadzēja pieņemt līdz trešdienai. Vienā no būtiskākajiem strīdu jautājumiem par ienākumu sadali NBA vadība piedāvājusi spēlētājiem 51%, lai gan iepriekšējais kolektīvais darba līgums paredzēja 57% peļņas novirzīšanu spēlētājiem. Ja NBA PA nepieņems šos nosacījumus, NBA varētu ieņemt vēl stingrāku pozīciju un samazināt NBA PA daļu līdz 47%. Tāpat līgas vadība vēlas, lai komandām vidējā alga būtu aptuveni 5 miljoni dolāru (3,5 miljoni latu), kā arī samazināt basketbolistu tagadējo līgumu vērtību.

„Mūsu nostāja ir skaidra,” teica NBA PA prezidents Dereks Fišers. „Pašreizējos NBA vadības piedāvātos nosacījumu mēs nespējam pieņemt.”

Tikmēr NBA PA direktors Bilijs Hanters pauda pārliecību, ka līgas vadība un spēlētāji turpinās sarunas līdz trešdienas pēcpusdienai, kas pagaidām ir noteiktais termiņš, lai vienotos, un tomēr spēs panākt pāris kopsaucējus neatrisinātajos jautājumos.

„NBA PA šis bija nepieņemams kolektīvā līguma piedāvājums,” izteicās Hanters. „Taču spēlētāji vēlas atgriezties laukumā un spēlēt, tāpēc viņi mums teica, lai atgriežamies pie sarunām un panākam abām pusēm draudzīgus nosacījumus.”

Tikmēr NBA komandu īpašnieku pārstāvis atzina, ka labāku piedāvājumu Spēlētāju asociācija vairs nesaņems: „Tas ir skumji. Es domāju, ka no mūsu puses tas bija labākais piedāvājums.

Arī NBA komisārs Deivids Sterns iepriekš izteicies, ka pēc šī līguma noraidīšanas NBA PA nāksies samierināties ar mazāk draudzīgiem nosacījumiem.

Jau vēstījām, ka Sterns lokautu izziņoja 1.jūlijā, jo nebija noslēgts jauns kolektīvais darba līgums. Oktobra sākumā NBA oficiāli atcēla jaunās sezonas pirmās nedēļas, bet pagājušajā nedēļā Sterns draudēja atcelt spēles līdz pat Ziemassvētkiem, ja nebūs panākts ievērojams progress pārrunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!