Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" rindās otrdien 32 gadu vecumā debitēja Andrē Ingrams, kurš savā pirmajā spēlē pasaules spēcīgākajā līgā pārsteidza basketbola pasauli.

"Lakers" komandai traumu dēļ nevar palīdzēt Kails Kuzma, Lonzo Bols un Brendons Ingrams, tādēļ Losandželosas vienība pēc pārrunām ar NBA Attīstības kluba Soutbejas "Lakers" uz NBA sezonas pēdējām spēlēm nolēma izsaukt Andrē Ingramu. NBA Attīstības līgā 11 sezonu laikā Ingrams aizvadījis 384 spēles, kurās realizējis 713 trīspunktu metienus (46,1% precizitāte), kas ir šīs līgas rekords. Viņš ik pa laikam ticis izsaukts uz "Lakers", lai būtu sparingpartneris treniņos "Lakers" superzvaigznei Kobe Braiantam, arī Pau Gasolam, Lonzo Bolam un Brendonam Ingramam, tomēr ne reizi nebija ticis pie spēlēšanas.

Pirmdien "Lakers" ar viņu noslēdza līgumu uz sezonas pēdējām divām spēlēm, bet savu debiju 32 gadu vecumā Ingrams piedzīvoja otrdien "Lakers" spēlē pret Hjūstonas "Rockets". Tādējādi Ingrams, kuram šī gada 19. novembrī apritēs 33 gadi, kļuva par vecāko amerikāņu NBA debitantu kopš 1964. gada.

"Lakers" galvenais treneris Luks Voltons viņu laukumā uz maiņu sūtīja pirmās ceturtdaļas beigās, un treneris ar izvēli nekļūdījās. Jau drīz Ingrams realizēja savu pirmo tālmetienu NBA karjerā, tad iemeta vēl vienu trijnieku, bet līdz puslaika pārtraukumam viņš guva kopā 11 punktus, realizējot visus metienus no spēles un visus soda metienus.

Make that 2 for 2 from beyond the arc!

8 points total for Andre Ingram! #LakeShow pic.twitter.com/OGGGHeDLgt— NBA (@NBA) April 11, 2018

Ingrams pirmajās divās ceturtdaļās bija "Lakers" rezultatīvākais spēlētājs, bet visā mačā viņš guva 19 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja trīs pretinieku metienus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu pretinieku piespēli. Ingrama debijas spēlē "Lakers" zaudēja ar 99:105.

Visu laiku vecākais NBA debitants ir argentīniešu veterāns Pablo Pridžioni, kurš 2012. gada 2. novembrī pirmo spēli Ņujorkas "Knicks" rindās aizvadīja 35 gadu vecumā.

STOP AND POP! pic.twitter.com/N2XMkOuAzc— NBA (@NBA) April 11, 2018

Andre Ingram launching from distance... BANG!

14 PTS, 3-3 from deep for Andre!#LakeShow pic.twitter.com/qWkMR1tExu— NBA (@NBA) April 11, 2018

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!