Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisionārs Adams Silvers neplāno apturēt regulāro čempionātu pieaugošo Covid-19 gadījumu dēļ, viņš atklāja intervijā ESPN.

Aizvadītajā nedēļā NBA nācās pārcelt septiņas spēles, jo pēc pozitīviem vai neskaidriem Covid-19 testiem uz spēlētājiem un komandu darbiniekiem automātiski attiecās NBA sanitārais protokols.

"Pagaidām nav plānu apturēt sezonu," teica Silvers. "Protams, mēs izskatām visas iespējas, bet pagaidām mēs nevaram atrast loģiku sezonas iepauzēšanai."

Silveram šobrīd izskatās, kas visiem būs jāiemācās sadzīvot ar jauno Covid-19 paveicu Omicron. 90% no pozitīvajiem Covid-19 testiem, kas fiksēti pēdējā laikā, esot Omicron paveids.

NBA atļāvusi komandām noslēgt līgumus ar papildus spēlētājiem, kuri aizstās tos, kuri atrodas Covid-19 protokolā. Silvers arī atgādināja, ka NBA 97% spēlētāju ir vakcinējušies pret Covid-19, bet aptuveni 65% esot saņēmuši balsta vakcīnu.

Jau vēstīts, ka Nacionālā Hokeja līga (NHL) pagarināja savu Ziemassvētku pārtraukumu, jo čempionātam pēdējā laikā nācās pārcelt vairākas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!