Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālā basketbola asociācija (NBA) trešdien piesprieda 100 000 ASV dolāru soda naudu vienai no pasaules basketbola lielākajām zvaigznēm, čempionvienības Losandželosas "Lakers" spēlētājam Kobe Braiantam, kurš spēlē tiesnesim veltīja seksuāli apvainojošu izteicienu.

Otrdien "Lakers" ar 102:93 uzvarēja vienu no šīs sezonas spēcīgākajām NBA komandām Sanantonio "Spurs". Trešajā ceturtdaļā spēles galvenais tiesnesis Benijs Adamss ar tehnisko piezīmi sodīja Braiantu, kurš pēc brīža atgriežoties laukumā no rezervistu soliņa tiesnesi nosauca par "faggot" (nievājošs seksuālo minoritāšu apzīmējums). Braianta izteicienu fiksējušas arī televīzijas TNT kameras.

"Kobe Braianta izteiciens bija uzbrūkošs un nepiedodams. Lai gan saprotu, ka basketbols ir emocionāla spēle, šādi izteicieni nav pieļaujami. Kobe un visi ar NBA saistītie cilvēki zina, ka bezjūtīgi vai pazemojoši komentāri nav pieņemami un nav vietas mūsu spēlē un sabiedrībā," teica NBA komisārs Deivids Sterns.

NBA piespriesto sodu ar sapratni uztvēruši geju tiesību aizstāvji, kuri gan pieprasījuši "Lakers" un pašu Braiantu atvainoties. NBA zvaigzne vēlāk izplatīja paziņojumu, skaidrojot, ka vārdus teicis dusmās un tos nevajag uztvert burtiski.

Braianta izteiciens nonācis ne tikai sporta, bet visas pasaules uzmanības centrā, jo "Lakers" zvaigzne ir viena no pasaules basketbola sejām. "Lakers" basketbola krekli ar Braianta numuru ir pirktākie visā pasaulē un daudziem bērniem viņš ir elks, tādēļ viņa izteiciens izsaucis sašutumu masu medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!