Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrs atsāksies sestdien, teikts līgas un NBA spēlētāju asociācijas (NBPA) kopīgajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Milvoku "Bucks" trešdien izlēma boikotēt izslēgšanas turnīra spēli pret Orlando "Magic". Šādu lēmumu izraisīja solidarizēšanās ar policijas Viskonsinas štata Kenošas pilsētā sašauto Džeikobu Bleiku, kurš gūto muguras ievainojumu dēļ, visticamāk, visu atlikušo dzīvi būs paralizēts.

Tam sekoja spēļu atcelšana turpmākajās trīs dienās.

"Vakardien starp 13 komandu spēlētājiem, treneriem un komandu vadībām bija atklāta, pragmatiska un produktīva saruna par to, kādus kopīgus soļus mēs spersim, lai atbalstītu sociālo taisnīgu un rasu vienlīdzību. Visas puses piekrita izslēgšanas turnīru atsākt 29. augustā," teikts paziņojumā.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sesto spēli, kurai bija jānotiek ceturtdien, ar Losandželosas "Clippers" aizvadīs svētdien plkst. 15.30 pēc vietējā laika (plkst. 22.30 pēc Latvijas laika). Sērijā pēc piecām spēlēm ar 3-2 vadībā ir "Clippers" komanda, kurai pietrūkst tikai viena uzvara nākamās kārtas sasniegšanai.

Izslēgšanas turnīra atsākšana panākta ar nosacījumu, ka NBA un spēlētāji nekavējoties veidos apvienību sociālās vienlīdzības nostiprināšanai. Tajā pārstāvji no basketbolistu vidus, treneri un komandu vadītāji vērsīs uzmanību uz plašu problēmu loku, tajā skaitā uzlabojot vēlēšanu pieejamību un pilsonisko aktivitāti, kā arī atbalstīs policijas un krimināltiesību reformu.

Tāpat vienošanās paredz, ka katrā pilsētā, kur komandām pieder arēnas, kluba vadība sadarbībā ar vietējām vēlēšanu komitejas amatpersonām izveidos iecirkņus 2020. gada prezidenta vēlēšanām. Puses arī vienojušās par to, ka katrā NBA izslēgšanas turnīra spēlē būs reklāmas, kas veicinās pilsonisko aktivitāti nacionālajās un lokālajās vēlēšanās, kā arī pievērsīs uzmanību balsošanas pieejamībai.

NBA protestam vēlāk sekoja Sieviešu nacionālā basketbola asociācija (WNBA) un daļēji arī Amerikas beisbola līga (MLB), Amerikāņu futbola līga (NFL) un ASV futbola līga (MLS). Kā pēdējā no Ziemeļamerikas profesionālajam līgām protestam pievienojās Nacionālā hokeja līga (NHL), kas atcēla ceturtdien un piektdien paredzētās Stenlija kausa spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!