Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Clippers" un Losandželosas "Lakers" trešdien aizvadītā spēlētāju sapulcē balsojušas par noslēguma turnīra pārtraukšanu, iestājoties par sociālo taisnīgumu ASV, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Jau ziņots, ka trešdien, pirmo soli sperot Milvoku "Bucks" vienībai, NBA basketbolisti no sešām komandām izlaida visas trīs paredzētās spēles. Sportisti iestājās par sociālo taisnīgumu ASV. Viņu rīcību motivēja atgadījums Kenošas pilsētā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur policija smagi sašāva Džeikobu Bleiku.

Trešdien sekojusi Orlando "burbulī" esošo spēlētāju sapulce, kurā "Clippers" un "Lakers" komandas balsojušas pret izslēgšanas spēļu turpināšanu, savukārt pārējas balsojušas par to. "Lakers" līderis Lebrons Džeimss paudis arī viedokli, ka aktīvāk būtu jāiesaistās komandu īpašniekiem, ziņo Čaranija.

Sapulcē bijušas arī sakāpinātas emocijas pret "Bucks" vienību, kas pārējos ar savu rīcību pārsteigusi negatavus. Milvoku kluba saspēles vadītājs Džordžs Hils atzina, ka pirmais uzsācis sarunu par iespējamo boikotu, ko atbalstījuši komandas biedri, uzsver Čaranija. Savukārt sapulci kādā brīdī pametis Džeimss, kuram sekojušas "Lakers" un "Clippers" vienības.

Savu viedokli paudis arī Maiami "Heat" vienības veterāns Judoniss Haslems, kurš visiem klātesošajiem vaicājis, kā gan sezonu var turpināt bez abām Losandželosas komandām.

Ceturtdien ap pulksten 18 gaidāmas vēl divas sapulces. Spēlētāji tiksies vēlreiz, lai diskutētu, kā rīkoties tālāk, bet paralēli tiešsaistes zvanu veiks arī līgas valde, ziņo ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

NBA spēlētājiem visu noslēguma turnīru bijušas iespējas laukumā doties ar krekliem, uz kuriem rakstīti dažādi sociālā taisnīguma saukļi. Turklāt uz visu basketbolistu iesildīšanās krekliem rakstīts "Melnādaino dzīvībām ir nozīme" ["#BlackLivesMatter"]. Lielākā daļa līgas jau vairākus mēnešus iestājusies par sociālo taisnīgumu, arī pirms noslēguma turnīra piedaloties dažādās akcijās.

"Lakers" vienība regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā Rietumu konferencē, bet trešajā pozīcijā visā līgā. Savukārt ar otro numuru rietumos tika izsēta "Clippers" komanda, kas "play-off" pirmajā kārtā tiekas ar Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" vienību. Pēc piecām spēlēm sērijā vadībā ar rezultātu 3-2 ir "Clippers" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!