Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunās sezonas pirmajā naktī Losandželosas klubu duelī "Clippers" ar NBA fināla vērtīgāko spēlētāju Kavi Lenardu ierindā ar 112:102 apspēlēja citu Rietumu konferences zvaigžņoto komandu "Lakers".

Lenards pagājušajā sezonā azveda Toronto "Raptors" līdz NBA čempionu titulam, bet vasarā pārgāja uz "Clippers", kuras rindās otrdien piedzīvoja spožu debiju. Viņš guva 30 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, Losandželosas klubu derbijā sarūgtinot "Lakers".

"Clippers" otrās ceturtdaļas vidū pārņēma vadību un to praktiski vairs neizlaida no rokām. "Clippers" komandai kopā ar Lenardu lielu daļu uzvaras nodrošināja rezervisti, kuri apspēlēja pretinieku "soliņu" ar 50:19. Vēl uzvarētājiem 21 punktu guva Lū Viljamss, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, bet Montrecls Harels guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Lakers" rindās 71 no 102 punktiem guva Denijs Grīns, Entonijs Deiviss un Levrons Džeimss. Grīna kontā 28 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, Deivisam 25 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet "Karalis Džeimss" bija tuvu "triple double" - 18 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā NBA sezonas pirmās nakts mačā pašreizējā čempionvienība "Raptors", palikusi bez Lenarda, pagarinājumā ar 130:122 pieveica Ņūorleānas "Pelicans". NBA čempioniem pa 34 punktiem guva Freds van Vlīts un Paskāls Siakams, kura kontā arī 18 atlēkušās bumbas. "Pelicans" labā 22 punktus guva Brendons Ingrams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!