Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien pirmo reizi šosezon aizvadīja spēli Dalasā, viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai "Mavericks" mājās zaudējot Čikāgas "Bulls" vienībai.

Dalasas klubs ar rezultātu 101:117 (23:27, 29:30, 23:22, 26:28) atzina "Bulls" pārākumu.

Kristaps Porziņģis trešajā spēlē šosezon sasniedza jau jaunu gada personīgo rekordu sev atvēlētajā spēles laikā. Basketbolists laukumā bija 33:22 minūtes, tajās gūstot 20 punktus (9/12 divpunktu metienos, 0/7 trīspunktu metienos, 2/2 soda metienos), izcīnot astoņas atlēkušās bumbas, bloķējot divus metienus, bet piecreiz pārkāpjot noteikumus.

Porziņģim spēle iesākās neveiksmīgi. Basketbolists pirmajā puslaikā netrāpīja visus piecus izpildītos tālmetienus, bet tomēr paguva sakrāt astoņus punktus. "Bulls" komanda pastāvīgi spēja tikt līdz groza apakšai, puslaika gaitā trāpot 19 soda metienus. Tas daļēji ļāva viesiem pakāpeniski audzēt savu pārsvaru, pāris brīžus atrodoties vadībā ar +19. Izcils gan bija Luka Dončičs, kurš pirmajā puslaikā guva 30 punktus, raidot grozā vairākus skaistus trīspunktniekus.

Infografika: "SofaScore"

Otrā puslaika ievadā Porziņģis uzlaboja savu precizitāti, ātri gūstot sešus punktus soda laukumā. Divās no epizodēm Dončičs bija piespēles autors, slovēnim jau trešās ceturtdaļas vidū tiekot pie "triple-double". Tomēr laukuma saimnieki nesekmīgi atkāvās no mīnusiem, pēdējo ceturtdaļu uzsākot ar rezultātu 75:89.

Lai gan liepājniekam turpināja neveikties ar tālmetieniem, veiksmīga sadarbība ar Dončiču ļāva viņam no groza apakšas tikt arī pie 20. punkta spēlē. Viesi gan arī ceturtajā ceturtdaļā spēja netraucēti izcelties ātrajos uzbrukumos, īpaši efektīvi spēlējot veterāniem Garetam Templam un Tadeusam Jangam. Spēles beigas Porziņģis un Dončičs jau sagaidīja uz rezervistu soliņa, līderiem tiekot atpūtinātiem pirms pirmdien gaidāmā mača.

"Mavericks" labā 36 punktus, 16 atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles savāca Luka Dončičs, bet uzvarētāju rindās 29 punkti un desmit bumbas zem groziem somam Lauri Markanenam, kamēr Templs guva 21 punktu.

Čikāgas klubs ar piecām uzvarām 13 mačos pakāpies uz 11. vietu Austrumu konferencē, bet "Mavericks" ar sešām uzvarām 12 spēlēs atrodas septītajā pozīcijā Rietumos. Četrām zem Dalasas kluba esošām komandām gan ir šāda paša uzvaru un zaudējumu attiecība.

Jau pirmdien "Mavericks" viesosies Tampā, kur Covid-19 dēļ šosezon bāzēta Toronto "Raptors" vienība.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!