Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kobe Braients uzsācis tiesas procesu pret izsoļu namu, kuram basketbolista māte Pamela Braienta nodevusi pārdošanā vairākas no viņa bērnības un jaunības gadiem saglabātas lietas. Tāpat basketbolists ir apņēmības pilns tiesā iesūdzēt arī savu māti.

Braientu pārstāvošais juridiskais birojs prasībā uzsvēris, ka Ņūdžersijā bāzētajam izsoļu namam "Goldin Auctions" nav tiesību pārdot Braienta piemiņas lietas. Starp simtiem izsoļu namam nodotajiem priekšmetiem esot arī viens no Braienta NBA čempionu gredzeniem.

Par darījumu ar "Goldin Auctions" Braienta māte jau saņēmusi 450 000 ASV dolāru (242 000 latu), par kuriem viņa iecerējusi iegādāties jaunu māju.
Tajā pašā laikā "Goldin Auctions" pārstāvis paziņojis, ka uzņēmums ir apņēmības pilns jūnijā izsolīt Braienta piemiņas lietas, jo Pamelai par tām veikts maksājums. "Goldin Auctions" par Braienta trofejām, vidusskolas laika vēstulēm, sporta krekliem un citām lietām cer saņemt pusotru miljonu dolāru (807 000 latu).

Braients, kurš daļu bērnības pavadījis arī Itālijā, pēdējos gados tikpat kā neuztur nekādas attiecības ne ar savu māti Pamelu, ne tēvu Džoiju.
Trīsdesmit četrus gadus vecais Braients šosezon kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš savas karjeras laikā sasniedzis 31 000 punktu robežu.

Braients, kurš Losandželosas "Lakers" komandā spēlē visu savu profesionālo karjeru kopš 1996.gada, piecas reizes kļuvis par NBA čempionu, divreiz atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet vienreiz saņēmis arī sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.
Šī sezona Braientam beidzās tieši pirms izslēgšanas spēļu sākšanās pārrautas Ahileja cīpslas dēļ. "Lakers" vienība bez sava līdera "play-off" pirmajā kārtā palika bez uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!