Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ir viens no mīļākajiem jaunajiem spēlētājiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznei Kevinam Durantam, kurš pārstāv Bruklinas “Nets” vienību.

Durants bija pirmais, kurš Porziņģi kādā no intervijām nosauca par “vienradzi”, uzsverot, ka latvietis ir unikāls ar sava garā auguma, lieliskā metiena un ātruma īpašību apvienojumu. Šī iesauka latvietim NBA aprindās saglabājusies arī šobrīd. Durants sarunā cita basketbolista Džonatana Kleja Redika (Ņūorleānas “Pelicans”) podkāstā vēlreiz apliecināja, ka viņam patīk skatīties Porziņģa spēles.

“Skatīties Porziņģa spēles Orlando “burbulī” bija neticami. Viņš ir vēl viens spēlētājs, kurš savu metienu izdara tik ātri un tik precīzi. Viņš ļoti labi pārvietojas pa laukumu. Viņš spēlē ar spēku, daudzi to neapzinās. Es redzu, ka viņš grib spēlēt sīkstāk un smagāk,” skaidroja Durants.

Porziņģis ir viens no trim jaunajiem spēlētājiem, kas iepatikušies Durantam. Viņš arī pieminēja Devonti Greiemu (Šarlotas “Hornets”) un Zeku Lavīnu (Čikāgas “Bulls”).

Savukārt Durants NBA pēdējo spēli aizvadīja pērn Goldensteitas “Warriors” sastāvā, kad fināla piektajā spēlē pret Toronto "Raptors" guva ahileja cīpslas plīsumu. Starpsezonā viņš pārcēlās uz Bruklinas “Nets”, bet traumas dēļ jauno komandu vēl nav pārstāvējis. Karjeras laikā 30 gadus vecais uzbrucējs vidēji spēlē izcēlies ar 27 punktiem, 7,1 atlēkušajām bumbām un 4,1 rezultatīvām piespēlēm. Durants 12 sezonu laikā desmit reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!