Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Entonijs Deiviss veselības problēmu dēļ negrasās piedalīties šovasar gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Jau vēstīts, ka NBA kluba Ņūorleānas "Pelicans" līderis Deiviss ceļgala un pleca savainojumu dēļ šajā sezonā vairs nespēlēs, turklāt, visticamākais, uzbrucējam būs jāizlaiž arī Olimpiāde.

"Es mīlu ASV izlasi. Biju ļoti priecīgs, ka kopā ar komandu varēju izcīnīt zeltu 2012.gada olimpiskajās spēlēs, kā arī 2014.gada Pasaules kausā. Tomēr, domāju, ikviens saprot, ka veselība ir pats svarīgākais," pauda Deiviss.

Arī vietējās basketbola savienības vadība izteikusies, ka īsti nerēķinās ar Deivisa palīdzību olimpiskajās spēlēs.

"Šobrīd pats svarīgākais ir, lai Deviss nākotnē atkal varētu spēlēt ar 100% atdevi. Vēlam viņam ātru un pilnīgu atveseļošanos, lai nākotnē viņš atkal varētu pārstāvēt ASV izlasi," izteicās ASV Basketbola savienības prezidents Džerijs Kolandželo.

Pašlaik 23 gadus vecais Deiviss šosezon 61 mačā caurmērā guva 24,3 punktus un izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja divus pretinieku metienus.

Kā zināms, olimpisko spēļu basketbola turnīrs būs pēdējais pašreizējam ASV izlases galvenajam trenerim Maikam Kržiževskim, kuru pēc tam aizstās NBA komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīrs sāksies 6.augustā, bet finālspēle ieplānota 21.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!