Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku mačā starp iepriekšējās sezonas finālistēm Goldensteitas "Warriors" un Klīvlendas "Cavaliers" spēles pēdējās divās minūtēs tiesneši trīs situācijās nenosvilpa Kevinam Durantam noteikumu pārkāpumus.

Kā vēstīts, pirmdien "Warriors" komanda ar rezultātu 99:92 savā laukumā apspēlēja Klīvlendas "Cavaliers".

Otrdien NBA "Pēdējo divu minūšu ziņojumā" par šo spēli secināja, ka tiesneši "Warriors" basketbolistam Durantam mača noslēdzošajās 72 sekundēs nenosvilpa trīs noteikumu pārkāpumus, no kuriem visi tika izdarīti pret "Cavaliers" zvaigzni Lebronu Džeimsu.

Savukārt Džeimsam 33 sekundes pirms pamatlaika beigām netika piešķirta piezīme par pārkāpumu pret "Warriors" basketbolistu Dreimondu Grīnu, kurš šajā mačā tika pie "triple-double".

Viss mačs aizritēja līdzvērtīgā cīņā, izšķirošajam brīdim esot pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad Klejs Tompsons pie rezultāta 92:92 realizēja tālmetienu. Turpinājumā visi "Cavaliers" mēģinājumi bija neveiksmīgi, samierinoties ar zaudējumu Ziemassvētku mačā, kaut arī vēl 26 sekundes pirms beigām viesi zaudēja vien ar trim punktiem.

Šajā pavasarī NBA finālsērijā "Warriors" pieveica "Cavaliers" ar 4-1, turklāt tā bija labāka savstarpējā duelī arī 2015.gada finālā.

"Warriors" ar 27 uzvarām 34 spēlēs ieņem līderpozīciju Rietumu konferences kopvērtējumā, bet "Cavaliers" vienība guvusi 24 panākumus 34 cīņās un ir trešā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!