Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) par aizliegto vielu lietošanu uz 25 spēlēm diskvalificējusi 2018. gada NBA drafta pirmo numuru, Fīniksas "Suns" centru Deandrē Ajtonu.

Kā norāda NBA, basketbolists pārkāpis NBA un NBA Spēlētāju asociācijas (NBPA) antidopinga programmu, jo viņa organismā konstatēts diurētiķis jeb urīndzenošs līdzeklis. Ajtons 25 spēļu diskvalifikācijas laikā nesaņems atlagojumu.

NBPA plāno iesniegt apelāciju, jo basketbolists pārkāpumu izdarījis netīši. Ajtona analīžu pārbaudēs citas aizliegtās vielas nav atrastas.

"Vēlos atvainoties ģimenei, visai "Suns" organizācijai, komandas biedriem, partneriem, faniem un Fīniksas sabiedrībai. Tā bija nejauša kļūda un esmu lietojis kaut ko, par ko es pat nenojautu. Es apzinos, ka mana rīcība slikti ietekmē daudzus citus, tāpēc no sirds atvainojos. Esmu satriekts, jo pievīlu komandu. Sadarbošos ar NBPA un ceru, ka apelācijas lēmums būs pozitīvs," paziņojumā norāda basketbolists.

NBA drafta pirmais numurs savā pirmajā sezonā vidēji spēlē guva 16,3 punktus un izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas, realizējot 58,5% metienu no spēles. "Suns" pirmajā spēlē šajā sezonā Ajtons guva 18 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Fīniksas komanda ar 124:95 sagrāva Sakramento "Kings". Nākamo maču Fīniksas komanda aizvadīs piektdien, tiekoties ar Denveras "Nuggets", bet Ajtons nedrīkstēs piedalīties šajā mačā un pārējos, kamēr netiks izskatīta apelācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!