Foto: EPA/LETA
Nacionālās basketbola līgas (NBA) vadība atcēlusi šīgada Lasvegasas vasaras līgu un ikgadējo ASV koledžu stažēšanās programmu, vēsta laikraksts "New York Daily News".

Tāpat līgas vadība nevienu komandu nesūta uz Eiropu, lai aizvadītu treniņnometni, kā arī nav ieplānojusi tur nevienu pārbaudes spēli.

Šāds lēmums varētu būt saistīts ar NBA draudošo lokautu, jo līgas vadība lielo finansiālo zaudējumu dēļ vēlas jaunu kolektīvo līgumu.

Kā ziņots, pašreizējā kolektīvā līguma termiņš beigsies šī gada 30.jūlijā, divas nedēļas pēc NBA fināliem.

Vasaras līga parasti sākas jūlijā, bet stažēšanās programma NBA ofisā Ņujorkā un izklaides nodaļā Ņūdžersijā ilgst desmit nedēļas.

NBA, kas apgalvo, ka vairāk nekā puse komandu piedzīvo finansiālus zaudējumus, ierosinājusi samazināt algu griestus, īsākus līgumus ar spēlētājiem, mazākus ikgada algu paaugstinājumus un mazākas garantētās naudas summas.

Tikmēr NBA spēlētāju asociācijas direktors Bilijs Hanters pagājušajā mēnesī teica, ka algu griestu samazināšanas pieliktu punktu garantētajiem līgumiem.

"Mums bija šīs tiesības jau vairākus gadus un tās mēs nevēlamies atdot," skaidroja Hanters.

Kā ziņots, līgas vadība katru sezonu piedzīvojot 350 miljonus dolāru (180,2 miljonu latu) lielus zaudējumus.

NBA komandu īpašnieki vēlas par 40 procentiem, kas ir no 2,1 miljarda līdz 800 miljoniem dolāru (no 1,08 miljardiem līdz 419,6 miljoniem latu), samazināt komandas spēlētāju algas un pabalstus.

Kā zināms, iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā.

NBA vasaras līgā iepriekš ir piedalījušies trīs Latvijas basketbolisti - 2009. gadā Kaspars Bērziņš un 2004. gadā Kristaps Valters, kā arī Andris Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!