Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings vēl nav vakcinējies pret Covid-19, kas viņam varētu piespiest izlaist savas komandas mājas spēles, ziņo medijs "foxsports.com".

Jau ziņots, ka NBA noteikumi neparedz spēlētājiem obligātu vakcināciju, taču to savām vietējām komandām nosaka Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētas. Tādējādi "Warriors", "Knicks" un "Nets" komandu spēlētāji, kuri nav vakcinēti, nevarētu piedalīties savu vienību mājas spēlēs.

Spēlētājiem ir iespējas no līgas vadības gūt reliģiska vai medicīniska rakstura izņēmumus, taču attiecīgo pilsētu instances var šādu lēmumu neņemt vērā. Tas potenciāli varētu notikt Goldensteitas "Warriors" komandas uzbrucēja Endrjū Viginsa gadījumā.

Situācija varētu ietekmēt arī septiņkārtējo Visu zvaigžņu spēles dalībnieku un 2016. gada NBA čempionu Kairiju Ērvingu, kurš pagaidām nav vakcinējies, ziņo "foxsports.com". Gan sportista pārstāve, gan "Nets" komanda atteicās komentēt Ērvinga vakcinācijas statusu.

Komandas ģenerālmenedžerim Šonam Marksam oficiālā preses konferencē tika prasīts, vai Ņujorkas pilsētas mandāts varētu kādam no vienības spēlētājiem liegt doties laukumā: "Nevaru komentēt, kurš varētu spēlēt jau šodien. Protams, ka pāris cilvēku iztrūktu. Neatklāšu, kuri tie ir, bet jūtos pārliecināts, ka gaidāmajās dienās pirms nometnes visiem atļautu piedalīties."

"Domāju, mēs visi zinām, kas ir likts uz spēles. Mums bijušas ļoti atklātas sarunas. Mēs nesaredzam, kā pilsētas vai līgas mandāts varētu mums traucēt laist laukumā komandu," izteicās Markss.

Šobrīd jau 90% spēlētāju ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija. Tuvojoties nākamnedēļ gaidāmajām treniņnometnēm, vakcinēšanās tempi ir pieauguši, uzsver Čaranija.

Dažu spēlētāju nostāju izmainījušas līgas vadības izsūtītas vēstules, kurās ziņots, ka spēļu izlaišana vietējo likumu neievērošanas dēļ nozīmēs atalgojuma samazināšanu, zināms "foxsports.com".

Vairākiem aģentiem sarunās ar saviem spēlētājiem gan vēl nav izdevies viņus pārliecināt. "Mēs strādājam spēlētāju labā," izteicies viens aģents. "Un viņiem visiem ir dažādi iemesli. Taču, ja viņi ir stingri apņēmušies netikt vakcinēti, nav daudz, ko var izdarīt."

Ziņots, ka "Warriors" uzbrucējam Viginsam katra izlaistā spēle nozīmētu šķiršanos no 350 tūkstošiem ASV dolāru, vēstīja "San Francisco Chronicle".

Goldensteitas "Warriors" komanda šosezon cer atgriezties līgas spēcīgāko vienību pulkā, taču tai var nākties sezonu uzsākt ne tikai bez savainotajiem Kleja Tompsona un Džeimsa Vaizmena, bet arī bez Viginsa.

Savukārt Bruklinas "Nets" ar tās zvaigžņoto trio (Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kairijs Ērvings), iespējams, saucami par līgas galvenajiem favorītiem. Pagājušajā sezonā "Nets" bez savainotajiem Hārdena un Ērvinga konferences finālā piekāpās topošajiem čempioniem Milvoku "Bucks" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!