Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlei izraudzītais Demarkuss Kazinss traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs, sestdien paziņojis viņa pārstāvētais Ņūorleānas "Pelicans" klubs.

Pašlaik 27 gadus vecais Kazinss piektdienas NBA mačā pret Hjūstonas "Rockets" pašā spēles izskaņā pēc paša netrāpīta soda metiena metās cīņā par atlēkušo bumbu, bet tā vietā savainoja kreisās kājas Ahilleja cīpslu.

Pēc padziļinātām pārbaudēm kļuvis skaidrs, ka cīpsla ir pārrauta, un Kazinss šosezon vairs nespēlēs. Sportistam tiks veikta operācija, bet atveseļošanās periods var prasīt vairāk nekā pusgadu.

Piektdienas mačā "Pelicans" uzvarēja ar 115:113 (29:30, 37:23, 24:27, 25:33), pašam Kazinsam otro reizi pēdējo trīs maču laikā izceļoties ar "triple-double" - 15 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Pirmdien Kazinss tika pie vēsturiska "triple-double", jo kļuva par pirmo NBA spēlētāju kopš Karīma Abdula-Džabara, kurš vienā mačā ticis pie vismaz 40 punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Viņš otrajā pagarinājumā gūtajā uzvarā pār Čikāgas "Bulls" (132:128) sameta 44 punktus, izcīnīja 24 atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles. Šādu statistiku neviens NBA spēlētājs nebija savācis kopš 1972. gada.

Vēl tikai pagājušajā nedēļā Kazinss tika iebalsots NBA Visu Zvaigžņu spēles starta pieciniekā no Rietumu konferences, bet ceturtdien viņu savā komandā izraudzījās Lebrons Džeimss, kurš būs Austrumu konferences kapteinis, šajā vienībā spēlējot arī latviešu zvaigznei Kristapam Porziņģim.

Šobrīd ir skaidrs, ka Kazinsam 18. februārī Losandželosā gaidāmā spēle ies secen.

Kazinsu Visu zvaigžņu spēlē aizstās Pols Džordžs no Oklahomasitijas "Thunder".

Šosezon Kazinss 48 spēlēs vidēji guva 25,2 punktus, kas ir astotais labākais rādītājs līgā, kā arī izcīnījis 12,9 atlēkušās bumbas mačā, būdams trešajā vietā līgā.

"Rockets" komandai pārtrūka četru zaudējumu sērija, taču tā ar 34 uzvarām 47 spēlēs joprojām ir otrajā vietā Rietumu konferencē, kamēr "Pelicans" ar 27 panākumiem 48 mačos ir sestajā pozīcijā. Līdere šajā konferencē un visā līgā ar 39 uzvarām 49 mačos ir NBA čempione Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!