Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku spēlēs trešdien uzvaras svinēja Bostonas "Celtics", Filadelfijas "76ers", Goldensteitas "Warriors", Losandželosas "Clippers" un Ņūorleānas "Pelicans" vienības.

Pagājušās sezonas NBA čempioni Toronto "Raptors" savā laukumā ar rezultātu 102:118 (19:28, 28:27, 22:33, 33:30) atzina Bostonas "Celtics" pārākumu, bostoniešiem svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Celtics" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeilens Brauns, 22 punktus iemeta Kemba Volkers, bet 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Enesa Kantera kontā.

"Raptors" rindās ar 27 punktiem atzīmējās Freds Vanvlīts, bet 24 punktus guva Kriss Bušērs. Komandas līderis Kails Laurijs šoreiz samierinājās ar 14 punktiem.

Mājinieki maču iesāka ar izrāvienu 10:0, taču "Celtics" ātri atspēlējās un pēc izvirzīšanās priekšā turpmākajā mačā gaitā vadības grožus neatdeva.

Toronto komandai nevarēja palīdzēt savainotie Paskāls Sjakams un Marks Gazols.

"Celtics" ar 21 uzvaru 28 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, kur "Raptors" ar 21 panākumi 31 cīņā ir sestā.

Triju uzvaru sērija pārtrūka līgas līdervienībai Milvoki "Bucks", kurus savā laukumā ar 121:109 (38:30, 31:18, 31:25, 21:36) pieveica Filadelfijas "76ers".

Kamerūnietis Džoels Embīds guva 31 punktu un sakrāja 11 bumbas zem groziem uzvarētāju rindās, lielā mērā neitralizēdams pretinieku līderi Janni Adetokunbo, kurš guva vien 18 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja.

22 punktus uzvarētājiem guva Tobiass Heriss, 18 – Džošs Ričardsons, bet pa "double-double" sakrāja Els Horfords un Bens Simonss. Pirmais no viņiem 11 punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas, bet otrais bez 15 punktiem arī 14 reizes rezultatīvi piespēlēja partneriem.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 31 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām bija Kriss Midltons, Džordžs Hils pievienoja 15 un Bruks Lopess – 11 punktus.

"Visu sezonu esmu bijis pieticīgs, taču vēlos kļūt par sezonas aizsardzības spēlētāju, un es jūtu, ka šonakt es parādīju tam nepieciešamās kvalitātes," pēc mača teica Embīds.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Filadelfijas basketbolistu pārsvars sasniedza pat 29 punktus.

"Mums ar to šodien bija jātiek galā," bilda Adetokunbo. "Mums bija jāpārbauda raksturs šodienas cīņā, jo vienīgais ceļš, lai kļūtu labāki, ir sastapšanās ar neveiksmi."

"Buki" ar bilanci 27-5 ieņem pirmo vietu līgā, bet "Clippers" ar 23 uzvarām un desmit zaudējumiem Austrumos ir ceturtie.

Arvien vairāk dzīvības pazīmju izrāda piecu pēdējo sezonu NBA fināliste Goldensteitas "Warriors", kas ar bilanci 8-24 vairs nav līgas vājākā komanda. "Warriors" divām uzvarām pār tabulas lejasgala komandām trešo sērijā pievienoja pār vieniem no favorītiem Hjūstonas "Rockets", pārspējot viņus ar rezultātu 116:104 (28:29, 36:39, 28:19, 24:17).

"Warriors" pārvarēja vairāk nekā desmit punktu deficītu mača otrajā ceturtdaļā un pēdējās mača minūtes aizvadīja ļoti pārliecinoši.

"Šī spēle mums nozīmēja ļoti daudz, un jūs redzējāt, kā mūsu spēlētāji to aizvadīja," pēc mača žurnālistiem teica Goldensteitas vienības galvenais treneris Stīvs Kers.

Uzvarētāju labā 22 punktus un 15 atlēkušās bumbas sakrāja Deimions Lī, pa 20 punktiem guva D'Andželo Rasels un Dreimonds Grīns, kuram "double-double" ietilpa arī 11 atlēkušās bumbas, bet 18 punkti Glenam Robinsonam III.

Viesiem "tikai" "double-double" bijušajiem līgas MVP jeb vērtīgākajiem spēlētājiem Džeimsam Hārdenam un Raselam Vestbrukam. Hārdens, kurš mačā vidēji sezonā guvis 38,6 punktus, 24 punktiem pievienoja 11 rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, bet Vestbruks guva 30 punktus, izcīnīja 12 bumbas zem groziem un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. 18 punkti un piecas atlēkušās bumbas Denuelam Hausam, bet "double-double" - desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles - sakrāja Klints Kapela.

"Daudziem no mūsu puišiem šīs bija pirmās Ziemassvētku spēles līgā," pēc mača teica Grīns. "Iznākt uz tik milzīgas skatuves un izpildīt savas lomas tik labi, ka ar to pietika uzvarai pār ļoti labu komandu, noteikti rada labu sajūtu."

"Rockets" ar 21 uzvaru un desmit zaudējumiem ieņem ceturto vietu Rietumos, kamēr "kareivji" joprojām ir pēdējie konferencē un tikai par viena zaudējuma tiesu atpaliek no Ņūorleānas "Pelicans", kas aizvadītajā naktī viesos arī izcēlās ar panākumu pret vienu no konferences vadošajām komandām Denveras "Nuggets".

"Clippers" viesos apspēlēja "Lakers" vienību ar 111:106 (31:33, 20:30, 35:23, 25:20).

Lenards uzvarētāju rindās 35 punktiem pievienoja arī 12 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Montrezs Harels pievienoja 18 punktus un sešas zem groziem izcīnītas bumbas, Pols Džordžs - 17 punktus, piecas atlēkušās bumbas un trīs blokus, bet Ivica Zubacs - 11 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem nelīdzēja arī Lebrona Džeimsa gandrīz sasniegtais "triple-double" - 23 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Kails Kuzma iemeta 25 punktus, Entonijs Deivss - 24 punktus un sakrāja sešas atlēkušās bumbas, Kenteviuss Koldvels-Poups pievienoja 13 punktus, bet Dvaits Hovards nedaudz vairāk nekā 12 minūtēs laukumā bez diviem gūtajiem punktiem izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

"Lakers" pēc līdzīga sākuma puslaiku pabeidza ar 17:2 izrāvienu un puslaiku noslēdza savā labā ar 63:51. Otrā puslaika sākumā pārsvars pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm sasniedza 15 punktus pēc precīza Eiverija Bredlija divpunktu metiena - 68:53.

Tomēr pēdējā ceturtdaļā "Clippers" pakaļdzīšanās tika atalgota ar pretinieku panākšanu - 86:86. Džeimsa un Koldvela-Poupa precīzi tālmetieni mājiniekiem atkal deva 101:94 vadību, taču trīs ar pusi minūtes līdz mača beigām "Clippers" rezultātā noķēra pretiniekus vēlreiz, lai vēlāk svinētu otro uzvaru sezonā pār "Lakers".

Lenards 11 no saviem punktiem guva tieši pēdējā ceturtdaļā, bet Patriks Beverlijs 3,6 sekundes pirms mača beigām bloķēja Džeimsa trīspunktu metienu, ar kuru mājinieki varēja panākt neizšķirtu.

"Mēģināju tikai apturēt patiesi izcilu spēlētāju," pēc mača žurnālistiem teica Beverlijs, kurš spēcīgi raidīja bumbu ārpus laukuma, tai skarot Džeimsa rokas. "Man aizsardzībā paveicās."

"Šo spēli mēs atdevām," komentēja Deiviss, kurš žēlojās par komandas pieļautajām "mentālajām kļūdām abos laukuma galos" spēles izskaņā.

"Tā bija tikai viena no sezonas spēlēm," Lenards noraidīja Losandželosas vadošās komandas titula piešķiršanu "Clippers". "Lai arī kurš šodien uzvarēja, tas nenozīmē uzvaru Losandželosas čempionātā vai kādās citās sacensībās. Abām vienībām ir padomā kāda lielāka balva."

"Lakers" ar bilanci 24-7 joprojām ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" ar 23 uzvarām un desmit zaudējumiem ir trešie.

Denveras "Nuggets" nespēja pieveikt Ņūorleānas "Pelicans" savā laukumā - 100:112 (26:29, 29:29, 25:26, 20:28), ļaujot viesiem dominēt gandrīz visa mača garumā.

"Pelikānu" labā Brendons Ingrems guva 31 punktu, bet Drū Holidejs pievienoja 20 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles, sešas pārtvertas bumbas un četras bumbas zem groziem.

Mājinieku rindās ar "double-double" izcēlās Nikola Jokičs - 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!