Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dža Morants no Memfisas "Grizzlies" vienības apsūdzēts par 17 gadus veca zēna piekaušanu un draudēšanu ar šaujamieroci, vēsta "The Washington Post".

Incidents noticis laikā, kad pagājušajā vasarā 23 gadus vecā Moranta mājās tika spēlēts basketbols. Laikraksts no policijas ieguvis apsūdzības informāciju, kurā norādīts, ka basketbolists jaunietim iesitis 12-13 reizes. Savukārt pēc tam Morants iegājis savā mājā un no tās iznācis ar šaujamieroci pie jostasvietas, uz tā turot savu roku.

Morants ar savu draugu puisim iesitis tik stipri, ka viņš nokritis uz zemes, un no sitiena bijis liels puns.

Savukārt pats Morants sarunā ar policiju akcentējis, ka tieši tīnis šajā situācijā bijis agresors, jo metis basketbolistam ar bumbu pa galvu un nācis virsū. Savu rīcību NBA zvaigzne attaisnojusi kā pašaizsardzību.

Pēc Moranta vārdiem gados jaunais puisis esot viens no daudzsološākajiem apkārtnes basketbola spēlētājiem, turklāt, atstājot "Grizzlies" līdera īpašumu, draudējis to nodedzināt. Basketbolists pēcāk vērsās policijā, jo šajos solījumos jutis apdraudējumu.

Prokuratūra gan atteicās notikumu izmeklēt plašāk pierādījumu trūkuma dēļ.

Savukārt vēl vienā "The Washington Post" iegūtā sūdzībā kāds Memfisas lielveikala apsargs norādījis, ka Morants viņam stāvvietā draudējis, turklāt viens no basketbolista kompānijas cilvēkiem ar rādītājpirkstu tēmējis galvā. Šis incidents noticis četras dienas pirms notikuma ar nepilngadīgo zēnu.

Šī gan nav pirmā reize, kad 2019. gada NBA drafta otrais numurs iekuļas problēmās. Februārī NBA izmeklēja apsūdzības, kurās Indiānas "Pacers" pārstāvji norādīja, ka vairāki Moranta kompānijas dalībnieki pret viņiem agresīvi izturējušies un tēmējuši ar sarkanu lāzeru, kas, iespējams, bija piestiprināts šaujamierocim.

Morants divas reizes bijis iekļauts NBA "All-Star" mača sastāvā. Šosezon viņš vidēji mačā guvis 27,2 punktus un izpildījis 8,2 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!