Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kriss Pols no Ņūorleānas “Hornets” komandas aizmainīts uz Losandželosas “Clippers” vienību, vēsta ASV mediji.

“Hornets” apmaiņā pret Polu saņēma uzbrūkošo aizsargu Ēriku Gordonu, centru Krisu Keimenu, un uzbrucēju Alu Faruku Aminu, kā arī 2012.gada drafta izvēles iespējas. Arī “Clippers” papildus saņēma divas nākamo gadu NBA drafta izvēles tiesības.

Darījumu apstiprinājis arī NBA komisārs Deivids Sterns, kurš aizliedza trīs komandu darījumu, kurā Pols nokļūtu citā Losandželosas komandā – “Lakers”.

Iepriekš “Clippers” sastāvu papildināja ar Čonsiju Bilapsu un Karonu Batleru, kas šo komandu padara par kandidātiem uz iekļūšanu NBA izslēgšanas spēlēs.

26 gadus vecais Pols, kuram līgums ar "Hornets" noslēgsies pēc šīs sezonas taču viņš izmantos iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu, pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 15,8 punktus un izpildīja 9,8 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Gordons un Keimens vidēji guva attiecīgi 22,3 un 12,4 punktus. Savukārt Aminu vidēji izcēlās ar 5,6 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!