Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" zvaigzne Dvaits Hovards apsūdzēts vardarbībā pret bērnu, vēsta ārvalstu masu mediji.

Policija pagaidām sīkākus paskaidrojumus nesniedz un nekomentē, kādas apsūdzības izvirzītas Hovardam. Tomēr Ziemeļamerikas masu mediji vēsta, ka Džordžijas štata policija pret Hovardu izvirzījusi tās pašas apsūdzības, kurās basketbolista vaina netika pierādīta septembrī Floridā.

"Kobas apgabala policijas bērnu vardarbības noziegumu nodaļa atsākusi izmeklēšanu pret Hovarda kungu," teikts īsā policijas paziņojumā.

Televīzijas kompānija TMZ vēsta, ka Hovards apsūdzēts sava sešus gadus vecā dēla sišanā ar siksnas sprādzi.

Hovarda advokāts Deivids Oskars Markuss norādījis, ka izmeklēšana atsākta tajā pašā lietā, kas jau slēgta Floridā. Toreiz nebija pietiekamu pierādījumu, kas ļautu tiesāt basketbolistu vardarbībā pret savu bērnu. Markuss pieļauj, ka bērna māte negrib samierināties ar Floridas lietas izbeigšanu, tādēļ "pārdevusi savas nepamatotās aizdomas Džordžijas prokuratūrai".

Savulaik izmeklēšanas laikā Floridā Hovards liecināja, ka disciplinējis savu dēlu atbilstošā veidā, kad tas nepieciešams, taču nekad pēc šīs rīcības bērnam nav bijuši miesas bojājumi, nobrāzumi, sišanas pēdas un viņam nav bijusi nepieciešama medicīniska palīdzība.

Tas ir jau otrais līdzīgais gadījums Ziemeļamerikas sportā. Otrdien uz nenoteiktu laiku no sporta atstādināts slavenais amerikāņu futbolists Adrians Pītersons, kurš apsūdzēts "aizskarošos disciplīnas" pārkāpumos pret savu četrus gadus veco dēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!