Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēlē svētdien Entonijs Deiviss guva 52 punktus un laboja leģendārā Vilta Čemberleina rezultativitātes rekordu, palīdzot Rietumu komandai ar rezultātu 192:182 pārspēt Austrumu komandu.

NBA Zvaigžņu spēle risinājās Ņūorleānā, kur Deiviss ikdienā spēlē "Pelicans" komandā. Viņus vietējos līdzjutējus nepievīla, sarīkojot pamatīgu šovu. Deiviss par desmit punktiem laboja Zvaigžņu spēles rezultativitātes rekordu, kas 54 gadus piederēja Čemberleinam. Tāpat viņa kontā arī desmit atlēkušās bumbas, bet šajā mačā viņš realizēja 26 no 39 izmestajiem metieniem.

"Tas bija lieliski. Es vēlējos to paveikt," pēc spēles uzsvēra Deiviss. "Pirms spēles puišiem teicu, ka vēlos kļūt par vērtīgāko spēlētāju savu skatītāju priekšā. Tas arī izdevās. Vēlos pateikties komandas biedriem, jo viņi man to ļāva paveikt. Tas man daudz nozīmē."

Tāpat diezgan vēsturisku ierakstu Zvaigžņu spēlē veica Kevins Durants, kurš kļuva par ceturto spēlētāju, kuram šajā mačā izdevies izcelties ar "triple-double". Viņš guva 21 punktu, izdarīja 10 piespēles un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, savukārt Rasels Vestbruks sameta 41 punktu.

Austrumu konferences izlases sastāvā rezultatīvākais bija grieķis Jannis Adetokunbo, viņš guva 30 punktus, bet 23 punktus iekrāja Lebrons Džeimss. Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" komandā Karmelo Entonijs izcēlās ar 10 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!