Foto: jurmalabasket.lv

No Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases galvenā trenera amata šonedēļ atkāpies Andris Steļmahs, kurš atklāti krāpās sieviešu basketbola spēlē, portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Cipruss atklāja, ka Steļmahs atlūgumu iesniedzis trešdien.

Vēlāk LBS paziņoja, ka organizācijas valde pieņēmusi Steļmaha iesniegumu par atkāpšanos no Latvijas U-18 sieviešu izlases galvenā trenera amata un uzdeva Treneru komisijai rīkot konkursu uz šo amatu. LBS gan paziņojumā nenorāda, kas ir bijis par iemeslu, kādēļ Steļmahs atkāpies no amata. Jaunatnes izlases galvenā trenera kandidatūras izvērtēs LBS Treneru komisija un vēlāk LBS valde apstiprinās jauno treneri.

Iepriekš jau ziņojām, ka "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas "bronzas" spēlē sportisko krāpšanos piekopusi "Jūrmala", kas konkrētajā mačā ar 65:57 pieveica "Jelgava-BJSS" un izcīnīja trešo vietu. Spēles laikā Steļmahs apzināti vairākkārt uz soda metienu līnijas sūtīja spēlētājas, pret kurām nebija pārkāpti noteikumi, turklāt tiesneši to neievēroja.

Kaut arī LBS Treneru komisija izvērtēja Steļmaha rīcību un konstatēja, ka viņš spēles laikā pārkāpis basketbola noteikumus un Godīgas spēles principus, nodarot kaitējumu savai, savas komandas un basketbola reputācijai, tomēr treneris par savu rīcību palika nesodīts. Vēlāk gan speciālists nolēma atkāpties no Latvijas U-18 meiteņu izlases galvenā trenera amata.

Šis skandāls plaši aprakstīts piektdienas MVP rakstā "Upurēja vājākos. Skandāls sieviešu līgā, kas atkailināja Latvijas basketbolu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!