Foto: F64
Latvijas Basketbola savienības (LBS) neizdarības un dokumentu savlaicīgas neiesniegšanas dēļ, visticamāk, uz "FIBA Europe" prezidenta amatu neizdosies kandidēt LBS prezidentam Ojāram Kehrim.

Vortāla "Delfi Sports" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Kehra kandidatūras izvirzīšanai nepieciešamos dokumentus uz "FIBA Europe" vajadzēja nogādāt kādai augstu stāvošai LBS amatpersonai. Tomēr dokumentu iesniegšanas pēdējā datumā šī persona slēpojusi kādā kalnu slēpošanas kūrortā, un dokumentu iesniegšana nokavēta.

Tomēr dokumentus savlaicīgi nebija iesniedzis arī Spānijas kandidāts, tādēļ "FIBA Europe" kandidātu pieteikumus izvērtēja atkārtoti. Pēc visu faktu uzklausīšanas spāņa kandidatūra esot pieņemta, bet Kehra kandidatūra noraidīta, par ko LBS esot arī saņēmusi faksu.

Pēc neoficiālas informācijas, Kehris esot vērsies pie Lietuvas un Krievijas basketbola dzīves vadītājiem, cerot gūt atbalstu un tomēr tikt starp kandidātiem. Visticamāk, arī šāds ceļš nav bijis labvēlīgs Kehrim, jo viņa kandidatūra neesot pieņemta.

Vēl pirms nepilnām divām nedeļām Kehris vortālam "Delfi Sports" diezgan izvairīgi runāja par šo atgadījumu, gan piebilstot, ka dokumenti esot nosūtīti un problēmām nevajadzētu būt. Arī LBS amatpersonas, lai gan bija jau informētas par Kehra kandidatūras nepieņemšanu, izvairījās runāt par šo lietu.

Taču tagad interneta portālam "Sporta Avīze +" Kehris atzinis, ka esot gadījies misēklis ar dokumentiem.

"Dokumentus noformēju un parakstīju laicīgi. Pats zirga mugurā gan tos uz FIBA biroju nevedu, gadījās pārpratums, taču personiski uzskatu, ka viss bija laicīgi un pareizi," saka Kehris. "Tomēr FIBA ir diezgan birokrātiska organizācija. Cīņas notiek ne tikai basketbola laukumos, tur ir arī politika, aizkulišu cīņas. Es "FIBA Europe" valdē nekad neesmu bijis, bet abi pārējie kandidāti tur atrodas jau ilgstoši."

Tomēr pēc "Sporta Avīze+" rīcībā esošās informācijas, ar dokumentu iesniegšanu esot gadījusies savādāka ķibele. Kandidāta izvirzīšanai nepieciešamie dokumenti nosūtīti savlaicīgi, taču LBS darbinieki pastu nosūtījuši uz "FIBA Europe" iepriekšējo adresi.

Sazinoties ar "FIBA Europe" "Delfi Sports" neguva apliecinājumu, ka Kehra kandidatūra ir noraidīta. "FIBA Europe" pārstāvis Sakis Kontos norādīja, ka organizācija nekādus komentārus par "FIBA Europe" prezidenta vēlēšanām nevar sniegt, kamēr nav noslēdzies kandidātu reģistrēšanas administratīvais process. Konkrētus datumus, kad varētu būt skaidrība, "FIBA Europe" arī nesniedz.

"FIBA Europe" prezidenta vēlēšanas paredzētas maija vidū Minhenē.

Atgādinām, ka Kehris jau ir paziņojis par aiziešanu no LBS, neatkarīgi no ievēlēšanas vai neievēlēšanas "FIBA Europe" prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!