Foto: DELFI

Lietuvas basketbola klubs Klaipēdas "Neptunas" ceturtdien tomēr netika pie ceļazīmes uz ULEB Eirolīgas turnīra otro posmu, kas būtu bijusi pamatīga sensācija.

Pirmā posma noslēdzošās, desmitās, kārtas mačā Lietuvas pārstāvji izbraukumā ļoti pārliecinoši ar 65:103 (17:28, 14:24, 18:23, 16:28) atzina Spānijas kluba "Valencia Basket" pārākumu, mājiniekiem tiekot pie savas pārliecinošākās uzvaras turnīrā. Abām komandām šī kļuva par noslēdzošo spēli sacensībās.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem izcēlās amerikānis Lūks Herengodijs, bet Lietuvas kluba labā 15 punktus guva Deivids Gaiļus.

Pieticīgā "Neptunas" komanda šosezon debitēja Eiropas prestižākajā klubu basketbola turnīrā, izcīnot uzvaru pret "Valencia Basket", Serbijas klubu Belgradas "Crvena Zvezda Telekom", latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Lietuvas vienību Vitorijas "Laboral Kutxa" un Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" no Turcijas.

Uzvara šajā spēlē Klaipēdas klubam būtu devusi vietu otrajā posmā, bet tā vietā atlikušo ceļazīmi no D apakšgrupas izcīnīja "Galatasaray Liv Hospital", kas ar 79:74 (20:18, 16:20, 21:12, 22:24) savā laukumā pārspēja Pireju "Olympiacos" basketbolistus no Grieķijas.

Puertoriko basketbolists Karloss Arrojo uzvarētāju labā guva 24 punktus, bet ar 22 punktiem Pireju kluba sastāvā izcēlās amerikānis Mets Lojeskis.

Pirmās trīs vietas D apakšgrupā sev jau bija nodrošinājušas "Olympiacos", "Crvena Zvezda Telekom" un "Laboral Kutxa", bet ar četrām uzvarām desmit spēlēs tām pievienojusies arī "Galatasaray Liv Hospital" vienība. Tikmēr "Neptunas" arī tika pie četriem panākumiem, paliekot piektajā pozīcijā, bet "Valencia Basket" iekrāja trīs uzvaras.

Vēl pirms noslēdzošās kārtas visas četras otrā posma dalībnieces zināmas gan B grupā (Maskavas CSKA no Krievijas, Telavivas "Maccabi Electra" no Izraēlas, Berlīnes "Alba" no Vācijas un Malagas "Unicaja" no Spānijas), gan C grupā ("Barcelona" no Spānijas, Stambulas "Fenerbahce Ulker" no Turcijas, latvieša Jāņa Blūma pārstāvētais Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos" un Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas).

A grupā ceļazīmes uz otro posmu rokā jau ir Spānijas komandai Madrides "Real" un Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes", bet atlikušās divas piektdien sadalīs Krievijas klubs Kazaņas "Unics", Kauņas "Žalgiris" komanda no Lietuvas, kuru pārstāv savainotais latvietis Kaspars Vecvagars, un "Ņižņij Novgorod" basketbolisti no Krievijas, kurus trenē latvieši Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!