Foto: F64

Neskatoties uz zaudējumu, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes spēlē ar Lietuvu spēja saglabāt intrigu visa mača garumā, uzskata izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā ziņots, Latvijas izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, sestdien vienīgajā pārbaudes spēlē savā laukumā zaudēja Lietuvai ar rezultātu 74:79 (16:29, 25:14, 14:20, 19:16).

"Zaudējām atbloķēšanu zem groza. Lietuvietes pārsvarā bija garākas un mums jau no pirmās treniņu dienas ir uzdevums, ka pretinieces jāatbloķē prom no groza," pēc mača izteicās Nerips. "Šodien tas neizdevās un pretinieces ar atkārtotiem metieniem ieguva 14-16 punktus. Turpināsim šo elementu attīstīt - brīžos, kad tas šodien izdevās, pietuvojāmies pretiniecēm un ieguvām iniciatīvu."


"Liels mīnuss bija mača sākums. Varbūt tās bija garās dienas sekas, kas bija izjaucis koncentrāciju. Tomēr pozitīvais bija, ka spējām piecelties un saglabājām intrigu visas spēles garumā," atzina Nerips.

"Meitenes, kas vairāk spēlēja, bija vairāk gatavas arī treniņos - viņas šobrīd ir visgatavākās. Mums vēl priekšā divi turnīri. Pirmkārt, spēlētājām jāpierāda sevi treniņos un es būšu prasīgs līdz galam," izteicās Nerips. "Pirms šiem turnīriem nekādas atsijāšanas nebūs. Vienīgi Dita Rozenbrga nepalīdzēs un paliksim 16 spēlētāju sastāvā."

Jau pirms spēles savainojumu guva Aija Brumermane, tāpēc viņas vietā spēlēja Līga Šurkusa.

"Brumermane būtu ļoti nopietns spēks pret Lietuvas valstsvienības līderi Gintari Petronīti, tomēr iesildoties viņa guva vai atjaunoja mikrotraumu," teica Nerips. "Nākamajā turnīrā Brumermane nepiedalīsies - sagatavosim viņu uz Lietuvas turnīru."

Tāpat Nerips atzina, ka par Zani Tamani, kura piektdien tika atlaista no Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury", informācija būs pirmdien pēcpusdienā.

"Šodien bija grūta, bet laba diena, jo pirms spēles piedalījāmies krūts veselības atbalsta gājienā," pēc spēles izteicās Latvijas izlases spēlētāja Liene Jansone. "Pirmajās desmit minūtēs varbūt arī bija mandrāža, tomēr man prieks, ka meitenes spēja savākties un spēlējām ar azartu. Lietuvietes bija pārākas bumbās zem groza, tomēr jācīnās vēl vairāk un jāturpina strādāt. Neļausim vairs nevienai komandai kontrolēt mūsu grozu. Mēģināsim no šī spēles kaut ko mācīties."

Latvijas valstsvienībai šī bija trešā pārbaudes spēle, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Pirms nedēļas Panevēžā latvietes zaudēja Baltkrievijas izlasei (56:58; pēc vēl desmit papildus nospēlētajām minūtēm 69:74), bet uzvarēja Lietuvas komandu (77:74).

Kopumā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas izlasei plānotas astoņas pārbaudes spēles.

Laikā no 29.maija līdz 2.jūnijam Latvijas izlase piedalīsies pārbaudes turnīrā Slovākijā. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas Latvijas izlase aizvadīs no 6.līdz 8.jūnijam, kad turnīrā Lietuvā spēkosies pret Lietuvu, Spāniju un Zviedriju.

Kā ziņots, no 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas sadalītas piecās grupās pa piecām vienībām katrā. Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas.

Jau vēstīts, ka par Latvijas izlases galveno treneri pagājušā gada decembrī tika apstiprināts Nerips. Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas izlasi vadīja grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās 2010.gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Sacensībās Latvijas valstsvienība ierindojās astotajā vietā, bet Dikeulaks no amata atkāpās, kaut viņam līgums tāpat būtu beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!