Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" saspēlēs vadītājs Stīvs Nešs apstiprināts par Kanādas basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeri.

38 gadus vecais Nešs, kurš ir Kanādas basketbola lielākā zvaigzne, amatā aizvietos Leo Rotinsu, kurš atkāpās pagājušā gada septembrī.

Neša apstiprināšana Kanādas izlases ģenerālmenedžera amatā ir nedaudz pārsteidzoša, jo viņš joprojām spēlē "Suns" komandā.

Neša galvenais uzdevums ģenerālmenedžera amatā būs jauna Kanādas valstsvienības galvenā trenera atrašana.

Kanādas izlase bez galvenā trenera palika pagājušā gada septembrī pēc tam, kad nespēja kvalificēties šā gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Nākamais nopietnais pārbaudījums Kanādas valstsvienībai būs nākamā gada vasarā, kad tā piedalīsies 2014.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"Piedalīšanās 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs bija pats aizraujošākais brīdis manā basketbolista karjerā," pēc kļūšanas par Kanādas izlases ģenerālmenedžeri teica Nešs. "Ceru, ka spēšu dalīties savā pieredzē ar citiem kanādiešu basketbolistiem. Mums ir daudz talantīgu spēlētāju un vēlos viņiem palīdzēt."

Sidnejas olimpiskajās spēlēs Kanādas basketbolisti izcīnīja septīto vietu.

Šosezon Nešs piedalījās 62 NBA regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 12,5 punktus un veica 10,7 rezultatīvas piespēles.

Šovasar Nešs kļūs par brīvo aģentu.

"Suns" komanda ar 33 uzvarām 66 mačos ieņēma desmito vietu Rietumu konferencē un neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!